Privlači me dečko jer nikada nije imao devojku

0
0
  • Guest postavljeno 12/11/2016 01:58

Imam 16 godina i jako mi se sviđa dečko iz škole, inače moje godište. Skoro sam izašla iz duže veze, a kod njega mi se dopada što nikad nije imao devojku. Privlači me i sama pomisao da bih mu ja bila prvo iskustvo. Najbolji drug mi je skrenuo pažnju ukako me taj dečko non-stop gleda, a i ja sam to primetila. S obzirom na to da nije imao devojku, verovatno ne zna kako da mi priđe, šta da mi kaže… S druge strane, nikad nisam prva prilazila momcima, te ne znam kako da se ponašam. U vrlo sam nezgodnoj situaciji. Volela bih da on nekako indirektno sazna da mi se sviđa. Kako to da mu stavim do znanja? Kako mu tako nešto nagovestiti? 🙂

inteen: Draga čitateljko, na osnovu onoga što kažeš čini se da se i ti njemu dopadaš, a pošto nikada nije imao devojku, razumljivo je da nije siguran kako da ti priđe. Još ukoliko zna da si ti imala dečka, ta činjenica ga verovatno dodatno plaši. Koliko je tebi zanimljivo što bi ti njemu bila prvo iskustvo sa devojkama, toliko njemu može da se čini neprijatnim što on tebi to ne bi bio. Uvek je lepo kada si nekom prvi u nečemu. Svi, manje-više, zauvek pamtimo prvi poljubac, prvog dečka, prvi seks… Tako da mi je jasno zašto ti je pomisao da ćeš ti za njega biti PRVA toliko privlačna. Ti bi njemu bila ono što je tebi neko drugi. Dakle, moraš biti pažljiva.
Više puta smo pisali o tome da je potpuno nebitno ko će kome prići Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim, Da se dečaku predstavim uživo, ili da mu se prvo javim na FB? . Znači da je sasvim u redu da ti napraviš prvi korak, pogotovo u ovoj situaciji. Ne vidim zašto bi ti to bio problem. Možeš mu jednostavno reći zdravo kada se sledeći put sretnete na hodniku, a onda sledećih dana postepeno uspostavljati komunikaciju. Ili se možete upoznati preko zajedničkih drugara.
Ukoliko ipak nećeš da preduzmeš inicijativu, dozvoli da procuri informacija da ti se on sviđa. Sigurno postoji neko koga oboje poznajete. Možda tvoj najbolji drug zna nekog iz njegovog razreda. Pronađi kanal preko koga će on indirektno saznati to što želiš.
Važno je da počnete da razgovarate i otkrivate razne stvari jedno o drugom. Polako ćete saznati koje su vam sfere interesovanja i zbližiti se. Ukoliko i tada bude postojalo obostrano dopadanje, možete ući u vezu. Ako do toga dođe, pazi da ne govoriš o bivšem dečku i ne ističeš da si iskusnija od njega, da mu ne bi bilo neprijatno. Ponekad dozvoli da on „vodi“, čak iako ti se učini da ne zna šta radi. I ti ćeš u toj vezi, ako se realizuje, učiti nove stvari o emotivnom odnosu između dvoje zaljubljenih. I vrlo brzo to što on nije imao devojku neće biti od velikog značaja. Dalje ćete, bar neko vreme, zajednički sazrevati. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Preporucila bih ti da mu jednostavno pridješ , kazes cao , ,,izvališ ” neku foru i budeš svoja.Bukvalno kao kada prilaziš drugu , drugarici .Kada budete poceli da se vise druzite cekaj tren kada budete bili sami pa mu onda daj do znanja da ti se svidja.Ali nemoj žuriti.Cak ces i kroz to druzenje saznati neke   njegove mane i vrline naravno.

  • You must to post comments
0
0

Aw hvala Ali mi ipak treba i strucno misljenje

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website