Bivša devojka mog dečka je ujedno i moja bivša najbolja drugarica

0
0
  • Guest postavljeno 14/11/2016 03:13

Bivša devojka mog dečka, sa kojim sam godinu dana u vezi, i moja je bivša najbolja drugarica. Ona pokušava da nam upropasti vezu pričajući mi kako me je momak prevario, a ja provereno znam da nije. Šta da radimo i kako da je se otarasimo? Rekli smo joj više puta, na fin način, da prestane to da radi, ali ništa. Ako ne radi direktno nama, onda nas ogovara iza leđa. Pomoć!

inteen: Draga čitateljko, s obzirom na to da je prošlo godinu dana otkad si se smuvala sa dečkom, to što njegova bivša devojka, a tvoja bivša drugarica, i dalje pokušava da vam upropasti vezu očito govori o tome da nije prešla preko toga što se dogodilo. Znaš i sama da nije prijatna situacija kada ti se najbolja drugarica zabavlja sa bivšim momkom. To je jedna od onih „zabranjenih“ stvari. I da budem iskrena, razumem kako se ona oseća, a sigurna sam da i ti razumeš. S druge strane, naravno, takve stvari se dešavaju, ne možemo sve kontrolisati u životu, prema svima biti potpuno fer i birati u koga se zaljubljujemo. Sigurna sam da si joj objasnila situaciju i da nisi sve to uradila iza njenih leđa. Pogledaj članak U tajnoj sam vezi sa najboljim drugom bivšeg dečka, koji donekle govori o tome.
Pre svega mislim da je jako važno da se staviš u njenu situaciju i pomisliš kako bi tebi bilo da ti se tako nešto dogodi. A onda da joj priđeš i otvoreno razgovaraš s njom iz te perspektive. Da joj daš do znanja da ti je jasno da to što si uradila nije bilo OK, te da ti je žao ali ne možeš da vratiš vreme, da dečka voliš i lepo vam je pa ne želiš da raskineš s njim. Ali, i da ti njeno drugarstvo znači i da bi volela da ti oprosti ako može kako biste ponovo bile, ako ne najbolje, onda bar drugarice. Mislim da ćeš time pokazati da ti je stalo do nje, da ne gledaš samo sebe i tvoju vezu i nadam se da će tada uspeti da ti oprosti i samim tim prestati da ti smešta. Ako bude odgovorila negativno na tvoju priču, onda je otvoreno zamoli da makar prestane da tračari o vama iza vaših leđa. Opet naglasi da ti je jasno zašto to radi ali kako to ipak nije u redu i da bi trebalo posle toliko vremena da se pomiri sa stanjem stvari a ne da se ponaša nezrelo i kvari tvoj odnos sa momkom. Na kraju, budi svesna da može da se desi da ništa od toga ne upali i tada ćeš jednostavno morati da prihvatiš datu situaciju i pokušaš da je ignorišeš.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Hahaha pa ti si joj uzela decka. Bas si neka “drugarica” UZAS.

  • You must to post comments
0
0

Pa, za razliku od mnogih drugih devojaka, ja sam je prvenstveno pitala da li je ona u redu sa tim.

  • You must to post comments
0
0

To sto si je pitala nista ne menja. Ako vec kazes da ti je bila najbolja drugarica mogla si da je ispostujes i da ne mislis samo na sebe, umesto sto si sa tim deckom. A ovime samo pokazujes da nisi drugarici, a kamoli najbolja. Stvarno sramota.

  • You must to post comments
0
0

Ne kazem da sam ja ovo uradila iz inata njoj, ali i ona je bila u vezi sa mojim bivsim momkom, pa joj ja nisam zanovetala niti joj pricala kako mi to smeta. Ako sam joj najbolja drugarica i ako vidim da je ona srecna, zasto ja ne bih bila srecna zbog nje? Nije sramota to nista, emocije se ne mogu kontrolisati.

  • You must to post comments
0
0

Pa nisam bas na nicijoj strani..al mislim da nebi trebalo biti s deckom najbolje drugarice…jer sigurno nece pricati o njemu sve bajno jerr mu je bivsa..a i tebi je bivsa prijateljica tako daa..ubuduce nemoj biti s deckkom tvoje drugarice..il bivse

  • You must to post comments
0
0

gledaj sebe i briga te sta ce ko da ti kaze ! 😀

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website