Orgazam doživljavam samo kada me dečko stimuliše prstima

0
0
  • Anonymus postavljeno 08/05/2018 21:29

Imam 18 godina, moj dečko 19 i u vezi smo više od godinu dana. Spavali smo pre mesec dana i stalno koristimo kondom. Moj problem je u tome što ne osećam ništa specijalno i stalno osećam tu gumu. Ne mogu da doživim orgazam dok on ne stimuliše moj klitoris prstima. Da li je problem do toga što stalno koristimo zaštitu ili je tako jednostavno normalno kod mene?

inteen: Draga osamnaestogodišnjakinjo, mislim da nije u redu prema tvom dečku što već mesec dana to tajiš. Zašto ne razgovarate o seksu i šta kome (ne)prija i potrudite se da vam bude uzbudljiviji odnos? Znaš li kako on razmišlja o korišćenju kondoma? Da li se on žali? Većina devojaka ne može da doživi orgazam samo prilikom penetracije, tako da to ne treba da te brine i to nema veze s kondomom. Možeš da isprobaš masturbaciju i istražiš šta je to što te uzbuđuje i to saopštiš dečku ili mu navodiš ruku tokom predigre i samog odnosa. U tome ti može pomoći naš tekst Na koje načine žena može da doživi orgazam i kakav je to osećaj?. Imaj na umu da erogena zona (deo tela čija stimulacija dovodi do seksualnog uzbuđenja) može biti svaki deo tela, ne samo polni organ i grudi. To je individualno, zavisi od osobe do osobe. Iako ste već aktivni po tom pitanju i imate iskustva s kondomima, nije loše da se podsetiš 5 stvari koje zaista treba da znaš o kondomima.
Ukoliko isprobate nešto novo u telesnoj igri, razgovarate i utvrdite da je ipak kondom krivac za vaše seksualno nezadovoljstvo, onda predlažem da se oboje detaljno pregledate i promenite zaštitu. To nikako ne radite na svoju ruku. Neka svako ode kod svog lekara opšte prakse i zatraži uput za analizu krvi na HIV, hepatitis, hlamidiju, genitalni herpes i ostale polno prenosive bolesti. Pored toga, potrebno je da ginekolog, odnosno urolog pregledom ustanovi (ne)postojanje gljivičnih i drugih infekcija. Kada se uverite da ste potpuno zdravi i ako ne menjate seksualne partnere, pitaj svog ginekologa šta sve može da te zaštiti od neželjene trudnoće, pri čemu te molim da budeš oprezna s pilulama za kontracepciju. Srećno!

Vanja Dimitrijević – psiholog, teen coach
https://vanjadtinkouc.wo rdpress.com/
https://www.instagram.com/vanjadtinkouc/

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website