Zbunjena sam jer sam iznenada počela previše da se družim sa jednim dečkom

0
0
  • Anonymus postavljeno 09/05/2018 07:08

Dragi Inteen, trenutno sam u jednoj dilemi i ne znam kako da reagujem na ovo. Pre otprilike par nedelja sam počela previše da se družim i dopisujem sa dečkom iz drugog odeljenja. Jako dugo se poznajemo, ali smo tek sada pred kraj 8. razreda počeli da se družimo i to u veelikim količinama. Mnogima je to čudno jer je nekako odjednom, a i neki njegovi drugari nas zezaju kada nas vide da pričamo. On mi piše poruke na fazon “dobro jutro ljubavi” a jednom me je čak pitao “kad ćemo da se ljubimo”. To je podosta bilo čudno za mene i ne znam šta treba da mislim o ovoj situaciji. Pogotovo jer je on u istom odeljenju sa mojim bivšim dečkom i valjda su neki drugari. Da li je moguće da je možda zaljubljen u mene iako mu moj bivši dođe kao neki drug (ne druže se toliko)?

inteen: Draga čitateljko, naravno da je moguće da je taj dečko zaljubljen u tebe. Jasno ti je da ne možemo baš mnogo da biramo u koga ćemo se zaljubiti. To se desi ili se ne desi. Stvar je u tome da bi s njegove strane bilo fer da popriča s tvojim bivšim dečkom, ukoliko bude želeo da se zabavlja sa tobom. Ako su njih dvojica drugari, pošteno bi bilo da mu kaže da mu se dopadaš, te da će probati da te osvoji. No, s obzirom na to da se bliži kraj 8. razreda i svi ćete uskoro izaći iz osnovne škole, to neće imati toliki značaj, ako oni ne upišu isti gimnaziju, ne nastave da se druže i izgube kontakt.
Smatram da je, pre svega, najvažnije da ti proceniš šta osećaš. U redu je što misliš da je on zaljubljen u tebe, ali je daleko bitnije da protumačiš svoje emocije. Zapitaj se da li bi ti volela da budeš s njim i dopada li ti se on kao drug ili dečko. Tek kada to shvatiš, znaćeš kako dalje da se postaviš. Ukoliko hoćeš vaš odnos da zadržiš na prijateljskoj osnovi, onda mu to postupcima jasno stavi do znanja. Čak mu tokom nekih prepiski i razgovora to na suptilan način možeš i reći. Nemoj da ga zavlačiš. S druge strane, želiš li romantičnu vezu sa njim, možeš mu pokazati da ima zeleno svetlo kod tebe. Vi trenutno flertujete, a gde će to odvesti zavisi od jačine vaših emocija. Sve što se među vama dešava može ostati na nivou muvanja ili se razviti u nešto više. Pritom, pretpostavljam da si sasvim raskristila sa bivšim koga pominješ. Nisi rekla ništa o tome, ali verujem da on za tebe nije problem. U suprotnom, naravno, ne treba da se zalećeš u nešto novo. Kada budeš tačno znala šta želiš, moći ćeš i da utičeš na dalji tok situacije. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website