Plašim se da se ne pokajem ako se smuvam s jednim dečkom

0
0
  • Anonymus postavljeno 10/05/2018 17:11

Zdravo, imam 15 godina i nikada nisam bila u vezi niti se smuvala sa nekim. Ima jedan dečko kojem se sviđam već nekoliko godina i on se baš trudio za mene, ali ja sam ga uvek ispaljivala jer mi se nikad nije sviđao. Često se ponašao vrlo ružno, kaže da bi privukao moju pažnju, što sada nije slučaj. Dopisujemo se i okej smo. Sve bi dao da budemo zajedno. On se meni ne sviđa, ali nekad kao da osetim da sam zaljubljena ili da mi nedostaje. Ne znam je li to trip kada mi je dosadno ili istina. Plašim se šta ako se smuvam sa njim i posle se pokajem?

inteen: Zdravo, petnaestogodišnjakinjo, to što nisi do sada bila u vezi ne treba da te brine. Svako oseti kada je njegovo vreme za muvanje, ne postoji zakon koji kaže da to mora da se desi s 15 godina. U tvom slučaju to možda nije taj dečko kome bi ti posvetila vreme i osećanja. Čudno je kako si ti njegov dugogodišnji trud tek sada primetila. Zbog čega niste razgovarali ranije o mogućnosti da postanete par ili o tome da ste vi samo dobri drugari i ništa više? Na koji način si ga uvek ispaljivala? U redu je to što ti se nikad nije sviđao, ali je trebalo da ga bar jednom udostojiš objašnjenja. Šta si želela  da postigneš ignorišući ga, a nastavljala si da održavas kontakt  s njim? Razmisli, možda si i sama prouzrokovala ružan tretman s njegove strane. On izgleda više ne zna kako da zadobije tvoju pažnju.
S obzirom na to da se i dalje dopisujete, a ti nisi načisto sa svojim osećanjima, preuzmi inicijativu i pozovi ga na piće, u bioskop ili šetnju. Krajnje je vreme da i sebi i njemu obelodaniš šta očekuješ. Ako ne želiš da provodiš vreme sa njim i to bi samo bio način da prevaziđeš dosadu, onda je to pokazatelj da nisi zaljubljena i ta veza bi bila čist promašaj. U tom slučaju proredi dopisivanje i drži se na drugarskoj distanci. Tome prilagodi rečnik i teme. Ipak, pošto kažeš da ti ponekad nedostaje, razluči da li bi uopšte mogla bez njega. Jedino ti možeš da znaš šta uistinu osećaš. To ti niko drugi ne može otkriti i reći. Na kajanje ćeš ipak morati da računaš. Ako si inače sklona predomišljanju, šta god uradiš ili ne uradiš, moguće je da ćeš se kajati. Kao i sve, i to je prolazno, pa ćeš moći da podneseš malo stida i srama. Pogrešne procene se dešavaju, ali to nije ništa u poređenju sa životom u neizvesnosti. Želim ti svu sreću u razrešenju ove situacije. Veliki pozdrav!

Piše: Vanja Dimitrijević – psiholog, teen coach
https://vanjadtinkouc.wordpress.com/
https://www.instagram.com/vanjadtinkouc/

 

  • You must to post comments
0
0

On se dosta trudi oko tebe , nisi rekla koliko tacno .
Ako ti se on bas ne svidja onda mu samo reci na lep nacin da neces da budes sa njim , reci tipa sada ce kraj godine moram ocene da popravljam i da ti sad decko nije potreban.
Sto se tice toga oces li se pokajati samo pamet u glavu , jednom se zivi tako da opusteno .

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website