Dečku i meni kondom se često zbrčka i skupi, pa nam seks postaje neudoban i bolan

0
0
  • Anonymus postavljeno 13/05/2018 23:46

Zdravo! Imam 18 godina i imam dečka već godinu i po dana i već uveliko imamo odnose. Imam problema sa hormonima, pa pijem one antibebi pilule. Sve mi ide dobro i predigra i kako ona utiče na mene, nemam problema ni sa orgazmima, sve je super, ali imam velikih problema sa kondomima. Kupujemo durex duže vreme, u početku extra safe i bili su okej, sad smo prešli na classic, ali ne verujem da je do kondoma, bukvalno ne znamo šta da radimo. Desi se da se kondom zbrčka, skupi i nabora, a kod mene, unutra se desi kao da se napravi neka prepreka, pa onda on pokušava da ga opet namesti normalno, ali bezuspešno. Međutim odnos onda postaje neudoban i bolan i za mene i za njega, poslednji put je skroz završio i onda smo videli da je kondom pukao, sva sreća i ove tablete su mi dobre, pa sam dočekala menstruaciju, ali da se to više ne bi dešavalo i da bih znala o čemu se radi, molim Vas pomozite! Hvala unapred!!!

inteen: Draga čitateljko, milo mi je što zaista vodiš računa o svom zdravlju, kao i što se štitiš od neželjene trudnoće. Veoma je važno da imate odgovoran seks i vidim da se zaista trudite oko toga. Antibebi pilule rade na hormonskoj bazi i uzimaju ih žene koje, kao i tu, imaju problema sa hormonima. One su generalno i jako dobra zaštita od trudnoće i u principu ne bi trebalo da možeš da zatrudniš ako ih uzimaš po propisanom receptu i redovno. Kondomi pored toga što štite od trudnoće, štite i od raznih polnih bolesti. Međutim, kao što i sama vidiš, umeju da budu nezgodni, spadaju, boraju se ili pucaju. Kod njih jeste najvažnije da se lepo nameste, ali kako će stajati zavisi od dosta stvari: pokreta, položaja, tvoje vlažnosti itd. Verovatno znate kako ste stavljaju kondomi, ali ipak da ponovimo. Stavljaju se isključivo na penis u erekciji i ključna stvar je pritisnuti onu kao kapicu pri vrhu, odnosno ispustiti sav vazduh iz kondoma i srolati ga ka dnu penisa kako bi on mogao da se prilepi.
Nije mi baš najjasnije zašto ste prešli sa extra safe na classic ako su vam extra safe bili OK. Mada stvarno ne znam u čemu bi bila tolika razlika da jedan odgovara, a drugi ne. U svakom slučaju, dok god si pokrivena antibebi pilulama, ne bi trebalo da postoji šansa da zatrudniš, te nemoj da brineš. S druge strane, nastavite da se štitite kondomima jer se nikad ne zna, čak i ako ste se testirali na polne bolesti, da li je jedan od vas trenutno pod nekom infekcijom itd. Uvek je bolje biti siguran a možda je najjednostavnije rešenje da se ponovo vratite na extra safe kondome.
Možeš pročitati i naše tekstove Da li se kondomi razlikuju po kvalitetu? i 5 stvari koje zaista treba da znaš o kondomima.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website