Pomirila bih se sa bivšim dečkom, ali sam čula da o meni priča ružne stvari

0
0
  • Anonymus postavljeno 16/05/2018 02:52

Zdravo inTeen! Imam 14 godina i do sada sam imala samo jednog dečka kog sam i kog još uvek mnogo volim. Mi smo raskinuli pre 2 meseca ali obzirom da imamo super odnos, pričamo, grlimo se i ponekad me onako iz čista mira poljubi u obraz. Čini mi se kao da ćemo se pomiriti, kao što i on sam kaže. Ali me zbunjuje jedna devojčica koja je zaljubljena u njega. Ona i ja se ne gotivimo upravo zbog njega, te se ona i ja često prepiremo. Ona meni govori kako on za mene priča sve najgore, a kada njega pitam on se kune i kaže da ne priča ružne stvari o meni. Inače, on meni za tu devojčicu priča svašta ružno (kako je napaljena i kako ne želi da bude sa njom jer je mlađa 2 godine, kako ga nervira). Ja sad ne znam da li treba da ignorišem nju i to šta ona priča i pokušam da se pomirim sa bivšim ili da ipak ostavim to po strani. Moja osećanja su jako pomešana i ne znam šta da radim.

inteen: Draga čitateljko, razumem da si u velikoj dilemi i stvarno i jeste teško razlučiti ko tu govori istinu. Najvažnije je pre svega da shvatiš šta osećaš. Zapitaj se da li si sigurna u karakter svog bivšeg. Nisi navela razloge vašeg raskida, pa ne mogu da sudim na tu temu. Priseti se šta to nije valjalo u vašoj vezi i izvagaj ima li uopšte smisla da se mirite ili je ipak vreme da staviš tačku na tu priču i nastaviš dalje, daš sebi priliku da sretneš nekog sa čijim emocijama bi bila načisto.
Samo tvoj nekadašnji momak i ta devojčica znaju šta se tu zapravo događa. Vrlo je moguće da ona laže jer je ljubomorna na vaš odnos. Pošto je zaljubljena u njega, možda je spremna na sve da bi pokvarila to što vi imate, po cenu da ga ni ona ne dobije. No, s druge strane, znaš kako se kaže: gde ima dima, ima i vatre. Tako da postoji šansa da ona malo preuveličava stvari, ali da joj je on ipak nešto govorio o tebi i to ne u superlativu.
To što je pred tobom o njoj pričao svašta ružno, dokazuje da mu takvo ponašanje nije strano. Kada se to uzme u obzir, postavlja se pitanje zašto ne bi i tebe ocrnio i ogovarao kod nje. Ti ga poznaješ najbolje, pa bi trebalo da to možeš sama da proceniš. Ta devojčica ti nije drugarica, te ti ona i ne predstavlja problem. Bitno je da raščistiš šta bi sa njim. Porazmisli dobro kakva je on osoba i da li je vredan tvog truda. Vezu koja je pukla nije lako zakrpiti, a nesuglasice koje ste ranije imali, sigurno će ponovo izbiti na površinu. Da sam na tvom mestu, ja bih pokušala da ga zaboravim, pogotov što ste se pre dva meseca rastali, što znači da si već napravila prvi korak ka tome. Malo bih se posvetila sebi, potrudila se da shvatim šta želim i šta mi je potrebno, kao i kakvog bih dečka volela pored sebe (kako bi on trebalo da izgleda i ophodi se prema meni), a onda sebi dozvolila i da mi se svidi neki novi mladić. Odluka je, naravno, na tebi, ali nemoj da je donosiš ishitreno, pa da se posle kaješ. Povuci kočnicu, razbistri mozak, dobro proceni stvari i potom delaj. Želim ti sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website