Na šta treba obratiti pažnju ako devojka gubi nevinost sa devojkom?

0
0
  • Anonymus postavljeno 19/05/2018 07:33

Čitala sam dosta vaših odgovora, ali nigde nisam našla ništa o tome na šta treba da obratimo pažnju ako gubimo nevinost sa devojkom. To se i inače skoro ne pominje, svi znamo sredstva za kontracepciju, ali sigurno postoje određene stvari na koje treba da pazimo, to što ne možemo da zatrudnimo ne znači da ne postoje polno prenosive bolesti i slično. Hvala unapred.

inteen: Draga čitateljko, potpuno si u pravu, rizik od polnih bolesti postoji bez obzira na pol osobe sa kojom želiš da imaš intimne odnose odnose. I zaista je istina da se akcenat u seksualnim odnosima stavlja na neželjenu trudnoću ili eventualno zaštitu tokom penetrativnog seksa. A zapravo većina ljudi previđa zdravstveni rizik kada su peting, oralni i manuelni seks u pitanju. On je donekle manji, ali apsolutno postoji.
Moj savet bi vam, pre svega, bio da se obe testirate na polno prenosive bolesti i onda ste u principu mirne. Ako niste sigurne da li jedna od vas ima neku polno prenosivu bolest, prilično je teško zaštititi se. Bolest može da se prenese bilo kakvim kontaktom sa sluzokožom, dakle oralnim seksom, kontaktom između dve vagine, ako koristite isto seksualno pomagalo… Zato je zaista najsigurnije da budete zdrave i dodatno pazite da ne povredite jedna drugu, jer ako se dođe u kontakt sa krvlju onda je rizik od bolesti veći. Dakle, budite obazrive da ne zakačite jedna drugu noktom, rukama ili seksualnim pomagalima ako ih koristite, a da biste bile sasvim spokojne, testirajte se. Pozdrav!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ajde pali lezbaco

  • You must to post comments
0
0

Ajde pali lezbaco

  • You must to post comments
0
0

lmaooo homofob najiskrenije smesni ste

  • You must to post comments
0
0

I vi sto tripujete gej populaciju ste smesniji

  • You must to post comments
0
0

ne znam ko sta ovde zaista tripuje, mozda da se ne blamiras dalje i prestanes da budes homofobicna budala

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website