Da li je u redu što nisam htela odmah da se smuvam sa jednim dečkom iako mi se sviđa?

0
0
  • Anonymus postavljeno 05/06/2018 19:15

Pisali ste na sličnu temu pre neki dan. Upoznala sam jednog dečka preko drugarice, sa kojim je ona bila. Taj dečko je tog istog dana počeo da me muva, ali ja tog trenutka nisam nista htela. Uveče mi se javio i izašli smo sutradan. Pre toga sam pričala sa drugaricom o njemu i ona je rekla da ako mi se svidja da se smuvamo (svidja mi se, ali nisam htela da ispadnem laka devojka). On je tu opet pokušao da me poljubi, ali ja mu nisam dozvolila. Tu smo se pozdravili, a posle me je direktno pitao zašto neću sa se smuvam sa njim, rekla sam mu da ga ne znam dovoljno. Izašla sam bila sa drugaricama i sestrama u klub (petak), i one je tu prišao, pozdravio se sa tom mojom drugaricom (bivšom) i sa mnom, ali ja sam brzo otišla sa sestrom do šanka da uzmemo nešto da pijemo. U subotu sam opet izašla i videla sam ga kako pokušava da smuva 2 devojke ispred mojih očiju. I od tog dana se nismo čuli preko Instagrama A danas sam bila na kafi sa tom drugaricom i još dve osobe i on je rekao njoj “Ćao, pa ime”. A pre toga se druga drugarica zakašljala i pogledala u njega, a ja sam se okrenula.
Jel on pokušao da me napravi ljubomornom time što je hteo da se smuva sa te dve devojke? I šta je hteo da postigne time što se drugarici javio, a meni nije?

P.S. Želela bih da budem sa njim.

inteen: Draga tinejdžerko, navodiš da u početku nisi htela dečka, a ipak si izašla s njim sutradan, koja ti je namera onda bila? Očigledno je da je želeo da mu postaneš devojka – ne zove se drugarica na dejt. Šta se to desilo u izlasku da si se ti predomislila i poželela vezu nakon nekoliko dana? Malo je čudno što između vas posreduje tvoja drugarica, a njegova bivša devojka, i što uzima ulogu savetodavca. Šta bi ti radila da ti ona nije dala dozvolu? Razumem da ti je mišljenje drugarice važno, međutim, kada je reč o intimi, trebalo bi da budeš samostalnija i donosiš odluke na osnovu svog rezona i osećanja. Druga stvar je – zašto bi smatrala sebe lakom devojkom ako bi se smuvala s nekim? Zato što je bivši tvoje drugarice? Svaki dečko je nečiji bivši osim ako mu ti nisi prva devojka. On je, izgleda, želeo da se potrudi oko tebe, ali ne onoliko koliko bi ti želela – nije bio dovoljno uporan da slomi tvoj otpor i osvoji te. Možda si u pravu – možda to jeste bila njegova taktika da te napravi ljubomornom – okružio se devojkama i čekao tvoju scenu – ali razmisli šta to govori o njegovoj ličnosti – da nije malo nezreo? Ne znam koliko imate godina, može biti da takvo ponašanje i jeste u skladu s vašim uzrastom… Šta je još uzrok tvom kontradiktornom ponašanju? Bez obzira na godine, moram da pohvalim to što je ipak pribegao razgovoru i pitao te direktno zašto nećeš da se smuvaš s njim. Tvoj razlog je legitiman, međutim, deluje kao da je on dečko koji ne gubi vreme – on je rešio da sebi za leto obezbedi devojku, pa koja pristane, kao da se ponaša po principu ako ti nećeš, ima koja hoće”. Nažalost, većina mladića zauzima taj stav, jer su nestrpljivi i neće da se zamaraju devojkama koje ih odbijaju. Moraš da shvatiš da im to teško pada, ma koliko javnosti pokazivali kako su nonšalantni i kako su odmah u stanju da startuju drugu. Pazi, uopšte ne pokušavam da te okrivim, već da ti približim njegov mogući način razmišljanja na osnovu opisanog. U drugoj situaciji ti si pobegla od njega, uputivši se ka šanku, pa je on to možda protumačio kao tvoju nezainteresovanost i krenuo u dalja osvajanja. U svakom slučaju, mislim da ćeš samo dobiti pogrešne poruke i nesporazume ukoliko se ubuduće s njim, ili s nekim drugim, budeš muvala preko drugarica. Razumem da postoji stid i strah od odbijanja, ali tako sebi umanjuješ šanse za uspeh; posredna upoznavanja, nakašljavanja, preskakanja pri pozdravljanju… šta će ti to? Eto sad ne znaš na čemu si i verovatno si sazvala veće drugarica i sestara kako bi se odlučilo šta dalje. Kontaktiraj ga direktno – koristi društvene mreže ako ti je glupo da ga zovneš, nađi se s njim i postavi mu sva retorička pitanja koja si ovde navela. Ni mi nemamo kristalnu kuglu, niti sposobnost telepatije – moraš da razgovaraš s njim i proceniš iz prve ruke ima li vaša veza izgleda da se razvije ili ne. Držimo ti palčeve!

Piše: Vanja Dimitrijević – psiholog, teen coach
  • You must to post comments
0
0

Prvo on je bivsi decko voje drugarice , mislis li da bi bilo uredu da budes sa njim? Ne znam kakvo je tvoje misljenje ali na primer ja nikad ne bih bila sa bivsim deckom drugarice. Cak iako kaze da je to uredu da budes sa njim jednom ce ti vratiti , uostalom muva tebe i jos dve pored mislim da ti takav decko ne treba . Nije ni prvi ni poslednji.

  • You must to post comments
0
0

Pa ne smatram to okej ako ga neka drugrica voli. Ali ona je bila sa njim pre 2 godine i sa nekim razlogom je bivsi. Oni su sada dobri prijtelji i prave se kao da nikad nisu bili zajedno. Jedan od razloga sto se nisam smuvala sa njim je taj sto je on bio sa njom.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website