Najbolji drug mi je povredio osećanja, ne znam šta da radim

0
0
  • Anonymus postavljeno 06/06/2018 10:29

Zdravo! Pre nekog vremena (par meseci) moj najbolji drug je raskinuo sa devojkom i nedavno mi je priznao da mu se sviđam, što je mene baš iznenadilo. Međutim, kada sam ja pokušala njemu da kažem da ga gledam samo kao druga, iz nekog razloga nisam mogla (jer sam se plašila da ga ne povredim i pokvarim naš odnos), pa mi je izletelo da se i on meni sviđa. Pokajala sam se istog trenutka i nisam znala kako da se izvučem iz toga, vadila sam se na to da mi treba vremena. Međutim, pre neko veče mi je rekao da on nije spreman za vezu jer ne želi da me povredi, što me je s jedne strane obradovalo jer ja nisam želela vezu, ali sa druge strane povredilo jer se on na neki način poigrao sa mnom. Štaviše, nije bio iskren prema meni jer sam ga videla sa bivšom devojkom. Ljuta sam na njega i razočarana jer je on bio poslednja osoba od koje bih očekivala ovako nešto. Osećam se glupo što na kraju i jesam ispala. Želim da potisnem ova osećanja, ali ne znam kako.

inteen: Draga čitateljko, ovde je, koliko vidim, došlo do nesporazuma. Oboje ste zbunjeni. On je raskinuo sa devojkom, I objavio ti da mu se sviđaš. Ti nisi htela da ga povrediš, pa si mu rekla da se I on tebi sviđa, ali da ti treba vremena. I na kraju, on tebe nije hteo da povredi I da ti kaže da se viđa s bivšom, jer misli da ti se sviđa. Prava zbrka.
Ne mislim da si ispala glupa. Ne znam da li je to kod tebe sada povređen ponos ili zaista gajiš neka osećanja prema njemu – nešto više od drugarstva I prijateljstva? To moraš sama sa sobom dobro da ispitaš. Da li ti se ovaj tvoj drug sviđa u ljubavnom smislu ili ne? Ponekada drugarice znaju da budu posesivne prema drugovima, a dešava se I obrnuto. Malo ste jedno drugom prešli granicu drugarstva I prijateljstva, a sada je vreme da tu granicu vratite tamo gde joj je mesto.To ćete postići otvaranjem priče, tj. otvorenim razgovorom. Ti možeš da otvoriš priču I tražiš mu da bude iskren prema tebi, da mu kažeš da si ga videla sa bivšom devojkom. Isto tako, dobro bi bilo da I sama budeš iskrena sa njim, a kada sebe još jednom preispitaš da li ti se sviđa ili ne.
Kada nam drugovi priznaju da prema nama gaje veća I jača osećanja od drugarskih, to zna da nas zbuni I natera da I mi njih posmatramo na drugi način. Tada je potrebno prisabrati se I razmisliti kako bi izgledalo da si sa dotičnim drugom u vezi I da li bi to bilo to – razotriti sve važne aspekte.
Probaj da se ne ljutiš na njega što nije bio iskren, jer je to uradio iz istog razloga iz kog si I ti bila neiskrena prema njemu – da te ne povredi.
Sada te pritiskaju neprijatna osećanja, ali ona će proći čim komunikacija među vama krene dalje I čim se jedno drugom ponovo otvorite. Dobro bi bilo, naravno, da sve to začinite sa malo humora. Lep pozdrav,

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

I ti si njega na neki nacin prevarila. Jel ti se on svidja ili ne?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website