Dečko me je zadovoljavao prstom i mislim da mi je probio himen

0
0
  • Anonymus postavljeno 08/06/2018 19:25

Već neko vreme dečko i ja zadovoljavamo jedno drugo, mada nismo imali odnose i ja sam nevina. Imam 17, a on 18 godina i zajedno smo 5 meseci. Sinoć dok me je zadovoljavao mislim da je predaleko gurnuo prst, nije me nimalo bolelo i nisam osetila pucanje himena (ako to uopšte može da se oseti), ali sam kasnije uočila krv na gaćicama. Zagledala sam i našla jednu malu rupu na himenu, nije mi bilo baš svejedno, iako planiram da stupimo u odnose uskoro. Zanima me da li je to strašno i da li može doći do nekih komplikacija. Hvala na odgovoru.

inteen: Draga čitateljko, ne mislim da se desilo nešto strašno i da može doći do komplikacija zbog malo jačeg petinga. Imate svoje biološke i emocionalne potrebe i nastojite da ih uzajamno zadovoljite na najbolji mogući način. Sve je to normalno i ok, pa i te stvari koje se dešavaju.
Koliko razumem, sada se redovno zadovoljavate, a posle nekog vremena će, moguće, doći i do intimnih odnosa. Zajedno ste 5 meseci i nadam se da ste se dobro upoznali i da je on dečko kome možeš da veruješ i u koga možeš da se pouzdaš. Sigurno se družite i van ovih seksualnih iskustava i uspeli ste da ostvarite dublju konekciju u vidu razmene iskustava, osećanja, zajedničkih interesovanja i druženja. Svakako imaš vremena da sve što te zanima u vezi sa njim ispitaš.
Ono što moram da ti kažem je da je peting jedno, a intimni odnosi drugo. Oni podrazumevaju veću odgovoronost u koju spada i korišćenje prezervativa. Mnogo puta smo ponavljali da te kondomi čuvaju i od neželjene trudnoće i od polno prenosivih bolesti.
Ukoliko imaš dodatne dileme oko svega što ti se dešava, mogu da ti predložim da odeš kod ginekologa i popričaš i sa njim. Mi smo svakako tu za dalje dileme i pitanja. Pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website