Da li od analnog seksa može da se zatrudni?

1
0
  • inteen postavljeno 11/06/2018 13:25

Dobar dan, moje poštovanje. Potreban mi je Vaš stručan odgovor. Pitanje: Da li se usled analnog seksa može zatrudneti? Hvala.

inteen: Dragi čitatelju, nije jasno zašto postavljaš ovo pitanje. Ukoliko razmišljaš o ovoj vrsti seksualnog odnosa, posavetovala bih te da budeš na oprezu. Pročitaj naš tekst Šta je to oralni, a šta analni seks?, za više informacija na datu temu. A što se konkretno tvog pitanja tiče, odgovor je: NE!
Mnogo puta smo pisali o tome da je trudnoća moguća jedino ukoliko muški polni organ dođe u dodir sa ženskim, odnosno ako dođe do oplođenja jajne ćelije. Takođe smo naglašavali da se spermatozoidi mogu nalaziti i u presemenoj tečnosti, što dovodi do zaključka da devojka može ostati u drugom stanju čak i ako se ejakulacija ne odigra unutar vagine, kao i da prekid snošaja nikako nije pouzdan vid zaštite. Dodatne podatke o tome pronaći ćeš u članku Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji. Čuvaj se i ne prenagljuj u odlukama. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Hvala Vam na odgovoru.
Imam potrebu da Vas upoznam sa situacijom. Momak i ja smo u vezi nepune tri godine, volimo se, verujemo jedno drugom, čuvamo se i sve je baš kako i treba da bude. On ima 21. godinu a ja sam punoletna. Pre dva meseca smo počeli sa obostranim zadovoljavanjem, prošle nedelje u naletu toga svega, hteli smo oboje. Dozvolila sam mu to, ali u ANAL,(Sigurna da ne može da se zatrudni tim putem, jer takva mogućnost nije bila napomenuta od strane nastavnika biologije).u tom momentu nismo to planirali, pa nismo imali kondom. Međutim, ja sam sama sebi stvorila paniku,jer sam tražima potvrdu mog stečenog znanja na netu. E sad, neki sajtovi kažu da ne može, a neki da može. Momak je pitao mnogo nih, neko kaže “da”, a neko “ne”, pitao je čak i svoju dr, ona kaže da ne može. Onda sam dobila Vaš odgovor, koji mi nije baš jasan u prvom pasosu kažete “Ne” a u drugom ipak…Možda nisam razumela?
Pozdrav.

  • You must to post comments
0
0

Draga čitateljko, NIKADA ne odgovaramo na pitanja postavljena u komentaru, jer i ne kontrolišemo šta se u komentarima piše. Tvoje pitanje nam je slučajno zapalo za oko i napravićemo iznimku. Odgovor je: NE, od analnog seksa ne može da se zatrudni.

Međutim, spermatozoidi se nalaze i u presemenoj tečnosti, tako da do oplođenja jajne ćelije može doći i ukoliko se ejakulacija odigra van ženskog polnog organa. Dakle, ako dođe do kontakta između vagine i penisa, postoji šansa (znatno manja) da devojka ostane u drugom stanju. A samo ti i tvoj dečko znate kako se situacija odvijala i da li postoji rizik.

U svakom slučaju, zaštitu bi trebalo da koristite i pri analnom seksu, pre svega kondom, kako biste se, između ostalog, zaštitili i od eventualnih infekcija.

Nadamo se da smo pomogli i da su ti sada stvari jasnije. Prati nas i dalje! Lep pozdrav. 🙂

  • You must to post comments
0
0

ne može

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website