Je l’ moguće da moj dečko nije mogao da postigne erekciju pri prvom seksu zbog straha?

0
0
  • Anonymus postavljeno 12/06/2018 09:32

Zdravo InTeen, skoro sam imala svoj prvi seks sa svojim dečkom. Ja imam 15, on 16 god. Zajedno smo već godinu i 5 meseci i mislim da je bilo u redu da spavam sa njim jer sam i sama to želela. Pošto je i meni i njemu bio prvi put, jedva da je uspeo da dobije erekciju. Je l’ moguće da je to zbog stresa i straha da nešto ne pođe naopako? Ili ga ja ne privlačim toliko? Doduše, pre odnosa, kad smo imali dodirnih tačaka, što se tiče erekcije sve je bilo okej. Je l’ sam možda trebala oralno da ga zadovoljim? Inače se plašim toga, ne bukvalno, već me je strah da ga ne ogrebem/zakačim zubom. Hvala unapred na odgovoru!    🙂

inteen: Draga čitateljko, s moje tačke gledišta, malo ste prerano stupili u seksualne odnose, pogotovo ti. Nisam sigurna da je devojčica sa 15 godina apsolutno zrela za takav korak. No, nije na meni da sudim. Ukoliko si smatrala da je došao trenutak za to i dečko sa kojim si je prava osoba, onda niko drugi ne bi mogao da utiče na tu odluku. Međutim, mislim da upravo vaše neiskustvo rezultuje problemima na koje nailazite.
S obzirom na to da je tvoj momak ranije, dok ste se ljubili i mazili, uspevao da postigne punu erekciju, najverovatnije da je izostanak iste u datoj situaciji bio posledica straha. Koliko god da muškarci možda glume da to za njih nije ništa, gubitak nevinosti (mada kod njih nije isti kao i za devojke) i njima predstavlja stres. On je, pretpostavljam, želeo da sve protekne u najboljem redu, bilo mu je važno da tebe ne boli, bude ti lepo, te da bude na visini zadatka. Sav taj pritisak mogao je dovesti upravo do suprotnog.
Moj predlog je da produžite predigru i nastojite da se što više uzbudite poljupcima i dodirima pre samog seksualnog čina i potrudite se da tu uzbuđenost održite. Pročitaj naš tekst Moj dečko ne može da se napali dovoljno. Naravno, ako ne uspete sami da rešite stvar, ne bi bilo loše da se tvoj mladić obrati urologu, kako bi se utvrdilo šta bi mogao biti uzrok njegovom stanju.
Što se oralnog seksa tiče, ukoliko ti se to ne radi, onda nemoj da se prisiljavaš. Doći će vreme (ili ne) kada to budeš poželela. Morate u svemu ići postepeno. A kada budeš momka zadovoljavala na taj način, zaista moraš biti pažljiva. I što se toga tiče, i što se tiče generalno vašeg seksualnog života, najbolje bi bilo da sednete i porazgovarate. I to je jedan od načina da se opustite i prepustite jedno drugom. Morate verovati partneru da biste mu se predali. Kada nastojite da se međusobno zadovoljite, bitno je da partneru kažete šta vam godi, pa čak i da ga tokom intimnog odnosa navodite tako što ćete mu ukazivati na to šta vam prija a šta ne. Dakle, on treba da bude otvoren prema tebi i ti prema njemu da biste mogli da uživate u seksu. Ali, ne brini, za to je potrebno izvesno vreme i uhodavanje. Imajte strpljenja i sve će se rešiti. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

ma umro je od strahaaa aaahaha

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website