Muva me zauzeti dečko

0
0
  • inteen postavljeno 06/07/2018 19:18

Ćao inTeen! Hvala Vam puno na ranijim odgovorima, zaista ste od velike pomoći. No, da ja počnem o svom novom problemu. Nedavno sam napunila 16 godina, single sam, nemam dečka. Počela sam da se družim sa jednim dečkom koji ima 17 i po i znam da jako dugo ima devojku (oko godinu dana). Pošto mi se stalno javlja i stalno se dopisujemo, meni se mnogo sviđa način na koji pričamo i na koji se dopisujemo. I u nekim trenucima pomislim da mi se malo sviđa. Međutim, koliko vidim on se ponaša prema meni kao da se i ja njemu sviđam. Stalno mi piše poruke poput bebo, volim te i ostale poruke. Često me pita kao da li znam da se ljubim, ili kada je sam on kaže da svratim do njega. Mene jako grize savest zbog svega, ne bih želela da imam ništa sa zauzetim dečkom, niti da ja budem razlog raskida njegove duge veze. Ali kada bi bio single, možda bih bila sa njim. Trudim se da odgovaram što hladnokrvnije, ali me on jednostavno muva iako je svestan toga da ima dugu vezu. Ne znam šta da radim. Help!

inteen: Draga čitateljko, očigledno je da kod vas dvoje emocije postoje sa obe strane. Tebi prija pažnja i sviđa ti se način na koji on komunicira s tobom, a i njemu se ti očigledno sviđaš čim ti šalje takve poruke. Ali, tu je njegova devojka i to je prilično veliki problem. Ne samo što možda ti ne želiš da budeš razlog raskida jedne veze, već i zato što njegova spremnost da se na taj način dopisuje s tobom dok je u vezi govori dosta o njemu. I nažalost, to nije pozitivno. Već i to što radi je na neki način prevara. Razmisli kako bi se njegova devojka osećala da pročita te poruke – sigurno prevareno. A objektivno, kada bi prihvatila taj poziv da odeš kod njega kad je sam, svakako bi bilo nešto među vama. Možda njima nije lepo u vezi, možda on i ovako razmišlja da raskine, ali način na koji to radi je nekorektan. U tom smislu bih se zapitala na tvom mestu da li bi uopšte želela da imaš išta sa takvim momkom.
Šta da radiš je više pitanje za tebe nego za mene. Zavisi šta želiš da uradiš. Ti možeš da se smuvaš s njim ako hoćeš, pa da vidiš šta će dalje biti: da li će ostaviti devojku zbog tebe ili ćeš mu ti biti samo šema sa strane. Ako i ostavi devojku, da li ćeš biti sigurna da se posle tako neće dopisivati sa nekom drugom kao sad sa tobom? Naravno (da ne budem ovoliko cinična), uvek postoji mala mogućnost da bi sa tobom sve to bilo drugačije i mnogo bolje, ali to nikad ne znaš.
A ako pak želiš da prekineš kontakt s njim, onda to zaista uradi. Prihvati da ćeš izgubiti sve to što ti prija kod njega, sva pažnja i lepe poruke, i prestani da mu odgovaraš. Kaži da nećeš da se dopisuješ sa njim jer ima devojku i kraj. Budi čvrsta pri toj odluci i nađi nekog vrednijeg tvoje pažnje. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pa ako imate bas lep odnos kazi mu da ti smeta sto ti se obraca kao da si mu devojka, da on ima devojku i da je ruzno sto to radi.
Verovatno ce ti reci da njihova veza ne funkcionise kako treba i da planira da raskine. Ali ti mu kazi da ne moze da bude niceg izmedju vas dok on ne raskine.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website