Da li da kažem drugarici da mi se sviđa isti dečko kao i njoj?

0
0
  • inteen postavljeno 07/07/2018 14:30

Moja drugarica se smuvala sa jednim dečakom prošleg leta, i u međuvremenu su raskinuli. Ja sam se njemu sviđala pre par godina i on meni ali nismo to znali tako da nije nikud otišlo. Sad se on meni još duže vreme sviđa, i na početku školske godine, ne znajući da su njih dvoje zajedno, rekla sam toj drugarici da mi se on sviđa. Ona je to njemu rekla bez mog znanja misleći da će raskinuti sa njom i smuvati se sa mnom. On se ipak baš zaljubio u nju i bolelo ga je uvo što sam ja u njega. Prošlo me je, i sad u junu sam imala osećaj da mi se i dalje sviđa. Ja tu drugaricu mnogo volim i jedna je od boljih. Pre par dana mi je saopštila da se on njoj sviđa. Nisam joj rekla šta ja osećam, već sam joj rekla da treba da proba da mu kaže i da vidi. Da li sam uradila dobru stvar? I da li treba da joj kažem da se on meni isto sviđa? Problem je u tome što sam prilično sigurna da ja nemam šanse kod njega. A sigurna sam da ona ima.

inteen: Draga čitateljko, ti i tvoja drugarica izgleda da jedna drugu stavljate na prvo mesto i ispred tog dečka koji vam je simpatičan. Izgleda da ste vrlo slične kao ličnosti i više vam leži odnos saradnje u kome obe strane u potencijalnom konfliktu izvlače najbolje za sebe. U ovakvoj situaciji mnogi bi igrali kao ajkule i ne bi marili ni da rizikuju da se prijateljstvo sruši. To naravno nije u redu i u ovom slučaju, kao što i sama zaključuješ, ne bi bilo dobro.
Mislim da si uradila dobru stvar jer je ona već bila sa njim i OK je da proba ponovo. Ukoliko se desi da je odbije i ne želi da bude sa njom, ti možeš da stupiš u akciju. Njih dvoje su, koliko razumem raskinuli, ali kod nje se opet javlja simpatija prema njemu, i nežna osećanja. Dakle, dobro bi bilo da sačekaš, kada joj već odmah nisi rekla da ti se sviđa.
Ono što ne mogu da ti odobrim je to povlačenje koje iz neke nesigurnosti u sebe, iz straha od neuspeha pokazuješ. Držiš se po strani i to nije loše jer je u pitanju vrlo dobra drugarica i njen bivši i potencijalni dečko. Međutim, da li bi bilo tako i u slučajevima kada nema prepreke u vidu nje. Da li bi se i tada pribojavala da dečku koji ti se sviđa to i pokažeš? Razmisli o tome.
Slažem se da postoje različite strategije da priđemo osobama suprotnog pola i damo im do znanja da nam se dopadaju i stalo nam je. To može biti preko drugih ljudi, direktno ili indirektno, i sve je to prihvatljivo. Ali, ne bi bilo OK da potiskuješ svoja osećanja i povlačiš se. Trenutno si potisnula osećanja prema ovom dečku, dala primat drugarici i stavila sebe u drugi plan time što si je ohrabrila da mu prizna da joj se sviđa ne rekavši joj da i ti osećaš isto. Ukoliko ponovo budu zajedno, moraćeš da tražiš novi objekat ljubavi ili da sačekaš i vidiš da li će njihova ljubav potrajati. Želim ti mnogo sreće i šaljem ti veliki pozdrav. Prati nas i dalje! 🙂

Piše: Jasna Đorđević, psiholog</em

  • You must to post comments
0
0

Hvala vam puno! Htela sam da dodam da je on znao da mi se on sviđa i kad me je prolazilo on je video da ne osecam nista prema njemu. Ali sad kad mi se opet sviđa mozda je video kako sam se ponasala pre i opet je sam shvatio da mu se sviđam, i hocu reci da imam osecaj da ja njemu dizem ego, i misli da je on ne znam kakav decko zato sto se on nekoj devojci sviđa i cak i da ona moja drugarica nije u prici ne bi mu se sviđala ja kao ja vec ideja da ima devojku, da se muva, da mu neko daju paznju…
Nadam se da ste me razumeli

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website