Da li postoji rizik za pojavu neke polne bolesti ako smo dečko i ja imali seks pod tušem?

0
0
  • inteen postavljeno 07/07/2018 15:53

Ćaoo, moj dečko i ja smo malo zabrinuti jer nismo sigurni postoji li rizik za pojavu neke polne bolesti ili bilo kakve zdravstvene tegobe jer smo imali seks pod tušem dok sam ja bila u “onim danima” (tačnije u prolaznoj fazi, 5. dan). Nismo koristili zaštitu, što prznajemo da je bilo glupo sa naše strane, ali desilo se. Kako se dobijaju neke polne bolesti, tačnije da li je moguće dobiti neku ako smo oboje jedno drugom prvi i naravno nemamo odnose sa nekim drugim? Hvalaaa!

inteen: Draga čitateljko, praktično da ne postoji verovatnoća za dobijanje polnih bolesti ako ste jedno drugom prvi i ako ste verni. Virusi koji mogu da se odraze i na polno zdravlje ne moraju da se dobiju samo polnim putem, tj. seksualnim odnosima, pa to ubrajam u tu minimalnu verovatnoću negativnih promena polnog zdravlja. Dakle, nema razloga za brigu. Ono što jeste zabrinjavajuće je vaš stav i odnos prema vašem polnom životu i seksualnim praksama. Pohvalno je što ste verni jedno drugom i imate poverenja jedno u drugo. Želim vam da tako i ostane, a to zavisi od vaše dobre volje i umeća u komunikaciji – koliko ste emocionalno spretni i spremni da budete intimni, delite osećanja i jedno drugom se otvarate na pravi način.
I sami shvatate da to što ne koristite zaštitu donosi rizike druge vrste. Moguće je i da pred kraj ciklusa devojka, odnosno žena, ostane u drugom stanju, čak i kada postoji prekid snošaja, tj. kada muškarac ejakulira u spoljašnju sredinu, i van vagine.
Razumem da se privlačite i imate potrebu da eksperimentišete, ali se potrudite da ostanete spokojni i bezbrižni. Ipak vas zaštita u vidu prezervativa čuva od nepotrebnih strahova i briga. Možeš pročitati naš tekst Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji. Mnogo sreće vam želim! Srdačan pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pa ne bi trebalo da dobijete neku prenosivu bolest. Najbolje je da odete kod lekara i proverite

  • You must to post comments
0
0

bolje koristite kondom

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website