Smuvala sam se sa najboljim drugom, ali i dalje imam osećaj da smo samo drugari koji se ljube

0
0
  • inteen postavljeno 31/07/2018 15:32

Ćao i inteen imam par problema, nadam se da ćeš mi pomoći, ja sam se pre par dana smuvala sa najboljim drugom, u početku mi je bio samo najbolji drug a kasnije sam počela da ga gledam kao nešto više, isto tako je i sa njegove strane, međutim imam osećaj kao da smo od kad smo se smuvali, drugovi koji je ljube, možda ja žurim, možda treba da prođe neko vreme dok se ne opustimo jedno pred drugim i postanemo pravi dečko i devojka. I kad smo bili napolju, kad ga je jedan drug pitao s kim je, rekao je sa drugaricom, ali opet kažem dva tri dana smo zajedno, možda ja žurim. I imam još jedno pitanje, htela bih da se s njim ljubim sa jezikom, ali ne znam kako to da uradim jer se u glavnom ljubimo samo usmama.

inteen: Draga čitateljko, muško-ženska prijateljstva skoro nikad nisu samo to. Najčešće je jedna strana zaljubljena. No, bolja varijanta je kada se iz jednog tako lepog odnosa razvije romantična veza, odnosno kada obe strane počnu da osećaju nešto više, i ni to nije retkost. Bitno je da se pre nego što se napravi taj korak dobro promisli, jer je ponekad nakon raskida (ukoliko do njega dođe), veoma teško sačuvati prijateljstvo.
U svakom slučaju, pošto ste povukli taj potez, neophodno je da sebi date vremena da uđete u nove uloge. Treba da se naviknete da ste sada dečko i devojka, a ne samo drugari. U pravu si kad kažeš da ne treba da žuriš sa željama i zaključcima. Isto tako, ako ti bilo šta smeta, slobodno popričaj sa njim. Vrlo je važno da budete međusobno otvoreni i razgovarate o svemu, jer je to jedini način da uspete kao partneri i izgradite kvalitetnu vezu koja se, osim na fizičkoj privlačnosti, mora bazirati i na bliskosti i poverenju. Zapitaj se da li ti prijaju njegovi poljupci i želiš li da nastaviš dalje u tom smeru, ili bi možda volela da se vratite na staro. Moraš biti sigurna u ono što hoćeš, ali i u njegove emocije, kako sve ne bi otišlo u propast. Smatraš li da ste postupili kako treba, onda moraš biti strpljiva.
Što se tiče ljubljenja, nije najjasnije da li ne umeš da se ljubiš jezikom ili ne znaš kako da to učiniš konkretno sa njim. Možeš pročitati naš tekst Možete li da mi objasnite kako se ljubi?. Bilo kako bilo, kada krene sledeći put da te poljubi, možeš mu suptilno zadržati glavu, pokušati da produžiš poljubac i tako mu daš do znanja šta ti je na umu. A ako misliš da to neće upaliti ili nisi dovoljno vešta, ne bi trebalo da ti bude problem da i oko toga budeš otvorena i bez ustezanja mu kažeš šta ti je na umu. Potrudi se da to što ste prešli granicu prijateljstva, ne ugrozi vaš odnos i ne dovede do toga da se povučete, manje razgovarate, ne delite mišljenja, suzdržavate se u nečem… Treba da se desi upravo suprotno, da postanete još bliskiji i intimniji i produbljujete odnos. Nadam se da sam pomogla. Imaš li još nekih nedoumica, slobodno se javi. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Daj mu vremena takodje i sebi, jer moras da se opustis da bi videla da li je to prava veza ili samo nesto prolazno razgovarajte o vasem odnosu kazite sta mislite o tome i kako bi hteli da sve to ide i u kom smeru ako je njemu glupo da odmah kaze da je s tobom sacekaj ga dok se ne oslobodi i meni je bilo tako pa eto sad smo 2 godine zajedno.. a sto se tice poljubca to ne moze niko da ti kaze to se sve desi spontano snadjes se u trenutku i to je sto je? pogotovo ako je prvi

  • You must to post comments
0
0

Strpi se, i meni se to desilo. sad nam je super

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website