Sviđa mi se konobar u mestu u kome letujem svake godine

0
0
  • inteen postavljeno 01/08/2018 18:04

Svake godine letujem u istom mestu i tamo radi mnogo lep konobar (on je ’99, a ja ’00). Tamo sam po 15 dana i često idemo na tu plažu (7 od 15 dana smo na toj plaži). Našla sam ga na Instagramu i zapratila i on mi je uzvratio praćenje. Bio me je zapratio i njegov rođak. Cele godine se pratimo i lajkujemo slike, gledamo priče. Za nekoliko dana idemo tamo i ne znam kako da se ponašam kada ga vidim. Nisam imala dečka do sada. Inače, jednom prilikom sam izašla na kafu s drugaricama i spomenula sam ga, pa smo gledale njegov profil i drugarica je bila slučajno lajkovala neku staru sliku.
Želela bih da se upoznam s njim, ali me je strah da mu priđem ili da mu se javim preko društvene mreže.

inteen: Draga tinejdžerko, zaključujem da nije velika razlika između vas (svega godinu dana) i da ste oboje punoletni, stoga morate da budete svesni da biste mogli da se upustite u letnju avanturu. A koliko daleko ćete otići, zavisi od vas i od okolnosti. Kažem samo da postoji mogućnost, ne i da postoje sigurni uslovi. To što se pratite i lajkujete nije pouzdan znak da se jedno drugom podjednako dopadate i imate ista očekivanja. Ti si njemu možda samo simpatična kao stalna gošća kafića u kom radi i zato što ste vršnjaci, a ti bi da se dogodi nešto više, mada ne preciziraš šta. Razmisli šta možeš da dobiješ od viđanja 7 dana godišnje i održavanja kontakta preko društvenih mreža tokom ostatka godine. Nije isključeno da bi on mogao da ti uzvrati posetu kada biste bili u vezi ili da produžite boravak u zajedničkom društvu, ali to se teško održava. Moraš da uzmeš u obzir sve prepreke i razlike i sagledaš situaciju dugoročnije – nije stvar u tome kako da se ponašaš kad se vidite uskoro na plaži i da li da mu pošalješ poruku, već o tome npr. da li si ti upisala fakultet, a on je možda završio samo srednju školu i planira da konobariše i nalazi slične usputne poslove ceo život. Konobarska plata sigurno nije dovoljna za česta putovanja da biste se viđali.
Što se tiče ovog konkretnog letovanja, ako vodiš drugaricu i bude tu i njegov rođak, možete se dobro provesti učetvoro. Tako će ti biti manje neprijatno i nećeš lupati glavu kako bi stvar mogla da se odvija između vas dvoje. Ako bude izgleda da se smuvate, inicijativu prepusti njemu, nemoj da izbegavaš poljubac, ali ne dalje od toga i nemoj da gajiš veliku nadu. Lepo se provedi i uživaj u moru, suncu i dobrom društvu!

Piše: Vanja Dimitrijević, psiholog, teen coach
Blog: https://vanjadtinkouc.wordpress.com/
Instagram: https://www.instagram.com/vanjadtinkouc/

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website