Kako da prepoznam da li se dopadam dečku ili me samo zeza?

0
0
  • inteen postavljeno 08/08/2018 00:27

Imam jako važno pitanje i nadam se da ćete brzo da odgovorite, dok još uvek traje. Uglavnom upoznala sam jednog dečka koji je stariji od mene 4 godine, ja sam srednja škola, a on fakultet. On je mene počeo da muva nekim foricama, sav je fin, smeška se, dobar je i slično a mene zanima kako da prepoznam da li je ozbiljan sa mnom ili se možda samo zeza? Želim da znam kako da prepoznam to. Ne želim da neko meni iza leđa priča kako se ja palim na dečka samo zato što je počeo da me muva indirektno. I znate već kakve pričice. Da ne biste pitali kako me to muva, ukratko neke stvari koje je mogao da pita drugu devojku on je pitao mene i tako došao do mog profila, motao se oko mene, pričao sa mnom, smejao se, šalio, terao me da ga masiram i slično… Kako da prepoznam da li se šali i želi da se zeza sa mnom ili je ozbiljan i dopadam mu se?

inteen: Draga čitateljko, nažalost odgovor na tvoje pitanje je nemoguće sa sigurnošću dati. Ne možemo znati šta neko drugi želi da uradi i postigne svojim postupcima, možemo samo da pretpostavljamo. Pre svega treba da se zapitaš da li se on tebi sviđa, jer ako NE, cela ova polemika postaje nevažna. A ako ti se dopada i želela bi da budeš s njim, onda treba da budeš oprezna i ulaziš u taj odnos polako. Ne znam koliko poznaješ tog dečka i da li si čula već neke stvari o njemu, ali to ti može biti prvi korak. Ukoliko on ima reputaciju da je ženskaroš, lako ostavlja devojke, samo ih iskorišćava, verovatno je bolje da ga se kloniš. Ali važi li za finog momka, ne vidim zašto bi te muvao, ako nema ozbiljnije namere. Po načinu muvanja takođe možeš da vidiš šta želi od vašeg odnosa. Naime, ako pokušava da sazna što više o tebi, upozna te, pamti stvari koje mu kažeš o sebi, trudi se da ti se približi, što više vremena provede s tobom, kaže ti nešto o sebi itd, moguće je da mu se stvarno sviđaš. No, ako te više muva “u prolazu” a zapravo ne nastoji da ostvari dublji odnos, pretpostavljam da nije previše zainteresovan.
I na kraju, najbolji test je možda to da vidiš koliko je uporan i koliko je spreman da se potrudi i iscima da te smuva. Ne mislim da treba da ga ignorišeš narednih 6 meseci jer bi svako odustao, ali da se ipak ne smuvaš odmah s njim već vidiš koliko će se truditi i samim tim koliko mu je važno da bude s tobom. Ako bude uporan, pažljiv, kreativan, dobar prema tebi, velike su šanse da u ovom trenutku želi vezu. A plašiš li se da će neko pričati iza tvojih leđa da se pališ na dečka jer te indirektno muva, nemoj ni ti da se pališ na njega direktno. Ne moraš svima to da ispričaš, ostani pritajena neko vreme, dok ne budeš sigurna šta se dešava, pa ako mu se zaista sviđaš i on se tebi sviđa, tek tada reci društvu. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website