Dečko me uspešno zadovoljava, a ja ne znam kako da mu uzvratim

0
0
  • Anonymus postavljeno 22/08/2018 00:10

Zdravo Inteen, imam 18 god i dečka koji je malo stariji od mene. On je od mene iskusniji na polju seksa, kao i ostalih stvari vezanih za to, dok sam ja skoro pa potpuno neiskusna. Zajedno smo više od pola godine i predivno mi je sa njim. Počeli smo međusobno da se zadovoljavamo, ali problem je taj što samo on mene uspe da zadovolji i to radi vrlo dobro, dok ja njega ne znam kako da zadovoljim i on mi je otvoreno rekao da mi baš ne uspeva u tome, i da će se to vremenom popraviti i da ću naučiti i uhodati se. Zaista cenim što mi je to rekao. Da li možda imate neki savet kako da se poboljšam i kako to da radim? Hvala Vam unapred. 

inteen: Draga tinejdžerko, sve se u životu uči, pa i seksualne veštine. Postoji seksualni nagon koji treba kroz razne aktivnosti usmeriti i uobličiti. Naravno, bitno je da ti se osoba sviđa i želiš da je zadovoljiš. Uz to ni ti ne treba da budeš uskraćena za sopstveno zadovoljstvo. Uzajamno zadovoljavanje, kao i seks, su polja u kojima ti i partner imate priliku da pokažete privlačnost, privrženost i ljubav. Naravno, treba i malo prakse za to, ali ono što je najvažnije je svakako razmena emocija. Nisi nam rekla kako tvoj dečko tebe zadovoljava, ali verovatno pretpostavljaš da svog dečka možeš da zadovoljiš na različite načine. Najbolje bi bilo da sa njim porazgovaraš o tome šta mu prija i šta voli. Na umu uvek imaj i to šta tebi prija i dokle želiš da se pustiš u sve to. Mislim da tu treba da postaviš i granicu. Radi ono sa čim se osećaš komotno i što u isto vreme njemu godi. On može da ti daje smernice i navodi te, kao što i ti treba da budeš otvorena prema njemu. Najvažnija stvar prilikom uzajamnog zadovoljavanja i seksa, kao i u svakodnevnom životu jeste komunikacija. Verbalnom komunikacijom i dodirima se najbolje istražuje nečija seksualnost i njegove erogene zone. A u budućnosti kad, dođe do intimnog odnosa, neophodno je razmišljati o zaštiti i koristiti je. Možeš pročitati naše tekstove Kako da zadovoljim dečka masturbacijom?, Koji vidovi zaštite od neželjene trudnoće postoje? i Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji. Srećno!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Dobro je što on ima strpljenja. A ti ćeš se uhodati. I meni je tako bilo. Sad i ja znam neke stvari. Ne brini 🙂

  • You must to post comments
0
0

Moje mišljenje je da je vrlo lepo što imate otvoren odnos i ti prihvataš ono što ti je on rekao. Nije mi samo jasno na koji način se zadovoljavate (da li petingom,oralnim seksom ili pak mastrubirate jedno drugom) šta god da je,za sve je potrebno vreme,pa tako i tebi da se uhodaš u svet seksualnosti. Ali vremenom ćeš se uhodati i oboje ćete biti podjednako zadovoljni vašim seksualnim životom

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website