Da li mi je pukao himen, ako sam imala samo početak seksa?

0
0
  • Anonymus postavljeno 25/08/2018 06:17

Zdravo! Treba mi pomoć. Imala sam kao početak odnosa prvi put. Nije do kraja. Nisam osjetila nikakve bolove al nakon 40 minuta otišla sam do wc i vidjela krv na papiru. Samo tada. Više nije. Da li mi je pukao himen ili može bit samo oštećen. Nsam išla ginekologu jer mi je sve prvi put. Hvala. 

inteen: Draga čitateljko, moguće da ti je himen pukao, ali i da je samo oštećen. Svakako ne treba da brineš toliko oko toga. Pošto si već rešila da spavaš sa dečkom, probijanje himena je neminovnost. A s obzirom na to da nameravaš da postaneš seksualno aktivna, bilo bi dobro da odeš na ginekološki pregled. U tom smislu može ti poslužiti naš članak Ovo ti niko nije rekao o prvoj poseti ginekologu. Sa lekarom ćeš moći da porazgovaraš o svemu i oslobodiš se svih dilemma.
Ono što je daleko bitnije jeste pitanje kontracepcije. Ti i tvoj dečko morate se dogovoriti o vidu zaštite koji ćete koristiti. Nadam se da se ni sada niste upuštali u intimne odnose bez kondoma.
Kako se ne bismo ponavljali, molim te da pročitaš naše tekstove: Šta je himen?, Da li je moguće imati seks a da ne pukne himen?, Kako i kad se gubi nevinost? i Nakon maženja sa dečkom, videla sam krv na gaćicama. Nadam se da sam pomogla. Prati nas i dalje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pa bas zato sto ti je prvi put je trebalo da odes. I to pre odnosa. DA te uputi kako da se zastitis. A taokodje i nakon promene partnera .

  • You must to post comments
0
0

Verovatno je samo oštećen, imala sam sličnu situaciju, svakako idi kod ginekologa vreme ti je

  • You must to post comments
0
0

Jedino ginekolog može to da ti kaže. Ne plaši se

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website