Da li je obavezno otići kod ginekologa kada izgubiš nevinost?

0
0
  • Anonymus postavljeno 28/08/2018 19:50

Da li je obavezno otići kod ginekologa kada izgubiš nevinost? Imam 16 godina.

inteen: Draga čitateljko, kod ginekologa je trebalo da odeš pre nego što si odlučila da stupiš u intimne odnose. Sa njim si mogla i trebalo je da porazgovaraš o kontracepciji i urvrdiš šta bi za tebe bilo najbolje. Nadam se da ne praktikuješ seks bez zaštite. Mladima se najčešće savetuje upotreba kondoma, te mislim da bi oko toga trebalo da se dogovoriš sa svojim dečkom (ukoliko ga imaš) i vodiš računa svaki sledeći put kada budeš imala seks. Možeš pročitati naše tekstove Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji i Ovo ti niko nije rekao o prvoj poseti ginekologu. Polno zdravlje veoma je važno, tako da je svakako došao trenutak da odeš kod ginekologa, informišeš se o svemu što te zanima i sa njim se dogovoriš da li ćeš na kontrole dolaziti jedom godišnje ili jednom u 6 meseci. Zaista ne treba da se plašiš. I imaj na umu da uvek možeš promeniti lekara. Bitno je da pronađeš nekog sa kojim se osećaš ugodno i opušteno.
Isto tako, od značaja ti može biti i članak 5 stvari koje zaista treba da znaš o kondomima. Sebi moraš biti na prvom mestu. Ne dozvoli da te bilo ko nagovori na nešto što ne želiš. Sve najbolje. Prati nas i dalje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

S obzirom da imam isto godina a nevinost sam izgubila sa 15 imam redovne odnose i kad nemam decka nisam bila nijednom tako da mislim da bi bilo pametno da odes al ako te je sramota ja iskreno ne bi isla

  • You must to post comments
0
0

Idi!

  • You must to post comments
0
0

Mislim da bi trebalo da odeš preventivno,čisto ta obaviš pregled i da,ako planiraš da dalje stupaš u odnose testiraš sebe na neke polno prenosive bolesti,pričaš sa ginekologom o kontracepciji i slično. Nema nikakvog stida u tome!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website