Boli me što moja BFF muva mog bivšeg dečka

0
0
  • Anonymus postavljeno 02/09/2018 23:59

Imam jedan, po meni, velik problem. Bila sam u vezi sa drugom iz razreda i za to vreme sam se bila posvađala sa najboljom drugaricom. Odmah da navedem, mi nismo bili dugo zajedno ali to ne znači da nije bilo osećanja, jer ih je bilo. Da pređem na stvar: mi se nismo tad zvanično posvađale, ona je samo prestala da priča sa mnom i ponašala se kao da sam joj potpuno nebitna dok je sa drugima bila super. Kada sam je pitala da izađe iz učionice na minut da je pitam nešto, izderala se na mene i rekla da je zauzeta i da ne može sad, ja sam tad odustala i nisam joj prilazila sa namerom da pričamo o tome. 5 dana nakon toga javila mi se i rekla da moramo da pričamo sutra, ja sam se složila. Naredni dan smo se našle i razgovarale. Ona je mene krivila i govorila kako sam ja nju izbegavala, i rekla mi je da ju je drug pitao da li joj se sviđa moj dečko iz razloga što smo iznenada prestale da pričamo. Mi smo se tu pomirile nekako ali nedugo zatim moj dečko i ja smo raskinuli. To je bio početak leta. Od tu negde je sve počelo. Ona se baš zbližila sa njim i često su provodili vreme zajedno, meni je to bilo čudno jer pre nisu bili toliko bliski.U međuvremenu svi prijatelji su mi govorili da se on njoj sviđa ali sam pokušala da ne verujem u to. Zatim su usledile stvari zbog kojih stvarno ne znam šta da mislim jer kad god joj pomenem da izgleda kao da se muvaju ona to poriče. Često mi šalje slike sa njim, delove njihovih razgovora, često mi priča o njemu i u slučaju da su naša društva blizu (njegovo i naše), ona insistira da idemo do njega. Kad je u njegovoj blizini bude drugačija, stalno je oko njega, dobacuje nešto i pred svima pričaju o nekim stvarima koje samo oni razumeju. Izlazi sama sa njim ili i sa nekim njegovim drugarima. Kao što sam već navela trudim se da me to ne pogađa ali po meni nije u redu da budeš sa bivšim svoje najbolje drugarice. Već je bila sa mojom bivšom simpatijom ali sam sa tim bila donekle u redu jer mi nismo ništa imali. Svesna sam da je potpuno normalno da on nađe novu devojku i skroz sam u redu sa tim jer ne gajim više osećanja prema njemu ali me boli što ona to radi. 

inteen: Draga tinejdžerko, ideja o najboljoj prijateljici je stara koliko I samo prijateljstvo. Najbolja prijateljica je neko ko ne bi trebalo da nas povređuje i trebalo bi najbolje da nas razume, ne ide nam uz dlaku, već naprotiv. Takozvano nasleđivanje bivšeg dečka je OK samo ako postoji dogovor oko toga da je to u redu i prihvatljivo, odnosno ako se obe strane slože da to nikome ne škodi. Bilo je primera drugova pobratima, gde se jednom svidela bivša devojka onog drugog. I šta je uradio? Otišao je do najboljeg druga – pobratima i pitao ga da li mu je OK i prihvatljivo da on smuva njegovu bivšu i uđe u ozbiljnu vezu. Ono što je fakat jeste da je kod momaka i muškaraca situacija možda manje kompleksna nego kod devojaka i žena, gde ima mnogo više manipulacije, probijanja granica i zavisti, možda i više neiskrenih prijateljstava. Ti bi sa sobom trebalo da raskrstiš dokle ćeš da pustiš svoju najbolju drugaricu kada je njeno slobodno ponašanje u pitanju. Nekako mi se čini da ona tebi diktira tempo i sviđa joj se da ti igraš kako ona svira. Kad joj nešto ne odgovara, ona ume da se pobuni ili promeni svoje ponašanje, te ne vidim razlog zašto se i ti ne bi pobunila kad tebi nešto smeta. Ne moraš baš da se ljutiš kao ona, ali možeš joj staviti do znanja da svojim ponašanjem dovodi u pitanje vaše prijateljstvo. Videćeš kako će reagovati. Nije lako obznaniti svoja osećanja i istaći svoja uverenja i stavove, ali BFF je stvarno neko ko treba da nas poštuje, razume i ne povređuje. U suprotnom bi trebalo da je skinemo sa tog trona i tražimo joj zamenu. Ona može ostati u našoj galaksiji, ali ne može biti naš najbliži i najvažniji satelit, naročito ako se neke stvari ponavljaju. Razmisli o tome i kreni u akciju. Srećno i pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Prvo popricaj ozbiljno sa njom ako vec ne mozes sa njim i njena reakcija ce ti biti dovoljna da vidis kolika ti je drugarica 🙂

  • You must to post comments
0
0

Ona je zaljubljena u tog decka

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website