Koliko traje krvarenje nakon prvog seksa i kada opet mogu da spavam sa dečkom?

0
0
  • Anonymus postavljeno 10/09/2018 19:03

Zdravo, imam 17 godina i sinoć sam prvi put spavala sa dečkom, bolelo me je malo i krvarila sam, danas takođe krvarim, ali ne mnogo, malo više mi ide krv kada odem u toalet. Htela sam da vas pitam koliko dugo je najnormalnije da traje krvarenje i kada ponovo mogu da stupam u seksualni odnos?

inteen: Draga čitateljko, moguće da je krvarenje već stalo. Mnogo puta smo pisali o tome da je to individualna stvar, te da neke devojke ne osećaju bol, dok druge prvi seks opisuju kao veoma bolno iskustvo, kod nekih je krvarenje obilno, kod drugih neznatno, a ima i onih kod kojih ne bude ni kapi krvi. I sve to je prirodno. Naravno, ako to ne prestane ni nakon izvesnog vremena ili primetiš bilo kakve neprijatnosti (peckanje, svrab, iritaciju…), biće neophodno da se javiš lekaru. Od pomoći ti može biti naš tekst Ovo ti niko nije rekao o prvoj posti ginekologu. S obzirom na to da si sad seksualno aktivna, ginekološki pregledi bi trebalo da postanu sastavni deo tvoje brige o zdravlju.
Toplo se nadam da ste ti i tvoj dečko koristili kontracepciju. Treba uvek da imaš na umu da nezaštićen seks ne dolazi u obzir. Neželjena trudnoća svakako nije nešto sa čim želiš da se suočavaš u tom uzrastu. O polno prenosivim bolestima da i ne govorim.
Što se tiče tvog budućeg seksualnog života, intimne odnose možeš imati kada budeš osetila želju za tim. I, naravno, mada si spavala sa dečkom, to ne znači da moraš sa njim nastaviti da imaš seks. Sledeći put može biti već sutradan, ali i za mesec dana ili pola godine, odnosno onda kad ti budeš bila spremna da to ponovite. I to mu slobodno reci. Budeš li se u vezi bilo čega ostila nelagodno, to treba da podeliš sa njim. Najvažnije je da budete otvoreni jedno prema drugom jer je to jedini način da uživate u svakom aspektu svoje veze. Pročitaj naše članke: Da li sam još nevina?, Kako i kada se gubi nevinost? i Šta je himen?. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website