Da li bivši i njegova nova devojka žele da mi napakoste?

0
0
  • Anonymus postavljeno 07/10/2018 13:31

Dragi InTeen, bila sam dva puta u vezi sa jednim, meni prvim, dečkom. Prvog puta smo bili godinu i po dana u vezi, a onda nakon pauze od 7-8 meseci još nešto više od mesec dana. Imamo zajedničko društvo i idemo u istu školu i viđamo se relativno često. Od našeg drugog raskida prošlo je godinu dana i on odskoro ima novu devojku koja je moje godište i ide u istu školu, ali je lično ne poznajem jer nije u mojoj smeni. Nakon drugog raskida, bivši dečko i ja nismo komunicirali, jedino bismo se pozdravljali (poljupcem u obraz) kad bismo se videli, ja bih eventualno ponekad rekla “ćao” uz taj poljbac, ali nikada ne bih dobila odgovor. Dakle, bio je vrlo hladan prema meni, što mene jeste pomalo kopkalo, ali svakako sam zanemarivala to zato jer je naša priča završena. Međutim, otkako ima devojku, svaki put ima osmeh “od uva do uva” ako ih ja vidim i javlja mi se vrlo vedro, uz poljubac ponekad dobaci “šta radite” (pošto uglavnom budem u nekom društvu kad ga sretnem), a to ranije nije bio slučaj. Čak je na jednoj rođendanskoj žurki, na kojoj smo bili svo troje, došao do šanka gde sam ja stajala i pričala sa drugom i vidno srećan mi se javio i čak proćaskao sa mnom, a kada bih ja gledala u pravcu njega i njegove devojke, intenzivnije bi je grlio ili ljubio. Sa druge strane, moja generacija je nedavno bila na ekskurziji i moje drugarice primetile su da kada ja ne gledam, njegova devojka ponekad upire prstom u mene i govori nešto svojim drugaricama, a i sama sam se uverila par puta da me je vrlo oštro, gotovo prekorno gledala pravo u oči. Stvar je u tome što ja uopšte nisam jedna od ljubomornih bivših, prebolela sam bivšeg dečka i doslovno mu želim sve najlepše i drago mi je ako je srećan sa svojom novom devojkom. Ne uhodim ih, nju ne pratim odjednom na Instagramu, niti mi ko šalje njene objave, dakle ne radim ništa što bi ih uznemiravalo, ali stičem utisak kao da bi oni želeli da je suprotno. Šta Vi mislite o tome? I iako sam prešla preko svega, zanima me da li sam mu i dalje draga i posebna na neki način kao što mi je pre pričao da ću uvek biti, ili jednostavno želi da mi svojom vezom na neki način napakosti. Znam da vi ne možete znati kako on razmišlja, kao što ne mogu ni ja, ali me zanima Vaše viđenje ove situacije. Unapred hvala!

inteen: Draga čitateljko, kao što si i sama rekla, nemoguće je znati zašto se tvoj bivši dečko ponaša kako se ponaša i šta želi time da postigne. Pre svega, važno je da znaš da ponekad nečije ponašanje nema nužno neku skrivenu poruku. Možda je prosto prošlo dovoljno vremena od vašeg raskida, te oseća da može malo da se opusti i ponekad proćaska s tobom. Možda takođe nije želeo do sada da budete preterano bliski da ti ne bi pomislila da hoće da se pomirite, a pošto trenutno ima devojku može da bude bliži s tobom jer nema bojazni da ćeš posumnjati da bi voleo da mu se vratiš. Takođe, moguće je da ti time što grli svoju novu devojku pokazuje da je srećan u vezi i tu nema dileme. Ne znam da li bi želeo da se družite, to već moraš da ga pitaš, ali ako si mu i dalje draga onda ne verujem da mu je namera da ti napakosti. Naravno, možda i želi da te povredi, mada mi iz tvoje priče deluje da ste raskinuli na miran način, pa ne vidim zašto bi bilo tako.
Što se njenog ponašanja tiče i upiranja prstom u tebe na ekskurziji, mislim da se nove devojke uglavnom osećaju donekle ugroženo od strane bivših, čak i kada nema razloga za to. Često se porede, broje mesece i računaju ko je duže bio s tom osobom, trude se da nađu mane bivšoj, a istaknu svoje vrline, kako ne bi imale utisak da su manje voljene, manje kvalitetne itd. U tom smislu, njeno upiranje prstom i mrštenje nemoj da shvataš ozbiljno, njoj je bitno da se ne oseća ugroženo. A što se njega tiče, ili porazgovaraj s njim i vidi da li želi nešto da ti kaže/poruči, ako bi želela da budete OK i družite se, ili ako ti je svejedno, jednostavno prevaziđi celu priču i nemoj da se obazireš na to šta on kaže ili uradi. To je lep (ili manje lep) deo tvoje prošlosti, ali svakako deo prošlosti koji sada nema potrebe da utiče na tvoj život. Srećno!

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website