Bilo bi mi žao da se dečko ohladi od mene jer ne znam da pokažem da mi se sviđa

0
0
  • Daniela postavljeno 08/10/2018 09:21

Znači, ide sa mnom jedan lik u razred i sviđa mi se i mislim da se i ja njemu sviđam ali je problem što ja to ne znam pokazat. On me gleda i uvijek je gdje i ja ali ja jednostavo ne znam kako se ponašati. Bojim se da ne budem preočigledna jer ne želim ispast glupača jer sam imala takvo jedno iskustvo. Imaju 2 ženske isto iz razreda i njih dvije njega nikom ne daju i stalno su oko njega ali one ga uopće ne zanimaju, ignorira ih skroz. Volila bih ga zovnut na piće ili da mu nekako pokažem da se i on meni sviđa, samo ne znam kako. Bilo bi mi jako žao kad bi se ohladio prema meni. Stalo mi je trenutno do njega. Hvala

inteen: Draga čitateljko, lepo si prepoznala mogućnost da se ohladi od tebe, ako mu ne pokažeš da ti se sviđa. To obično tako biva, verovatno se i on iz istih razloga plaši da pozove tebe na piće jer nije siguran u tvoja osećanja. Međutim, ne znam zašto misliš da bi ispala glupača ako bi pokazala da ti se neko dopada. Nema ničeg glupog u tome i nema razloga da ti bude bez veze. Pogotovo ako vidiš da i on tebe simpatiše, možeš u ptincipu otvoreno da ga pitaš da odete na sok, kafu, toplu čokoladu. Ukoliko, pak, ne želiš, a očigledno je da te gleda i uvek je gde i ti, za početak razgovaraj češće s njim, kad god imaš priliku za to. Idite zajedno na odmor, kupite užinu, prošetajte, pozovi ga da učite.  Dakle, pokušaj da uspostaviš kontakt koji neće nužno otkriti da ti se sviđa, ali će ti dati mogućnost da se bolje upoznate, otkriješ koliko toga imate zajedničkog i otvori ti prostor da mu daš do znanja šta misliš o njemu. Ako to uspeš, videćeš iz njegovog ponašanja da li mu se sviđaš i neće biti teško da ga jednom prilikom pozoveš na “intimniji” sastanak.
Bitno je da ga ne ignorišeš, već da pokažeš da ti je drago što je “tu gde i ti”, dodirneš ga, zagrliš, kažeš mu nešto lepo i na suptilan način (ali ne previše suptilan) pokažeš da ti se dopada. Ništa nećeš dobiti time što ćeš da se praviš nezainteresovana, samo ga možeš na kraju izgubiti. Kreni u akciju i srećno.

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website