Ponovljeno pitanje - Da li mogu probiti himen, ako masturbiram samo stimulišući klitoris?

0
0
  • Anonymus postavljeno 09/10/2018 15:42

Zdravoo. Pisala sam ovde već jednom i jako sam zadovoljna vašom stranicom. Znam da sam vas vjerovatno smorila više sa ponavljanjem pitanja ali, prošli put kad sam vam postavila pitanje da li se masturbacijom klitorisa može ostetiti himen dobila sam nepotpun odgovor i nešto u smislu da nije bitno čak i ako nemam himena jer to nije toliko bitno ili tako nešto. Meni je užasno bitno da nista nisam ostetila jer nevinost želim izgubiti sa nekim kog volim i da mi je pritom naravno himen čitav. Skratiću priču i postaviću pitanje još jednom. Da li je moguće da se himen ošteti ili probije tako što samo masturbiram na klitoris znači stimulišem ga i na taj način se zadovoljavam. Nikada ništa nisam gurala unutra, prst ili bilo šta drugo. Samo preko klitorisa. Da li se na taj način može probiti himen ili ipak nemam razloga za brigu? Jako jako mi je bitno i hvala unaprijed.

inteen: inteen: Draga čitateljko, rečenica: “Masturbacijom je moguće probiti ili oštetiti himen, ali ukoliko to radiš samo stimulacijom klitorisa, možeš biti mirna” , jasan je odgovor na tvoje pitanje Da li je moguće probušiti himen ako masturbiram samo stimulišući klitoris? I znači NE, niko ne može stoposto da tvrdi da li si ga ti oštetila, ili nisi, ili ga nemaš.
Ono što je još važnije, a ti odbijaš da shvatiš, jeste da se nevinost gubi kada odlučiš da se nekome sasvim predaš. Suština nevinosti je da se ne daš nikom u fizičkom i psihološkom smislu. Naravno, u većini slučajeva pri prvom vaginalnom seksu dolazi i do pucanja himena (to je, da tako kažem, tehnička strana), a krucijalna stvar je da pronađeš nekog sa kim želiš da napraviš taj korak, intimno se sa njim u potpunosti spojiš. Molimo i tebe i druge čitaoce da ne postavljaju više puta isto pitanje, već da pažljivije čitaju ono što je napisano. Na našem sajtu sve je eksplicitno objašnjeno. Govorimo o svemu i nema tabu tema. Nadam se da si sad zadovoljna. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Ne moze da se probije himen. I ti nevinost gubis kada stupis u seksualne odnose.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website