Nije mi jasno da li me dečko muva ili mu samo prija moje društvo

0
0
  • Anonymus postavljeno 09/10/2018 21:16

Zdravo! Moj odnos sa jednim drugom iz odeljenja se naglo promenio. Uvek smo bili okej, ali od kako je ova školska godina počela, počeo je mnogo više vremena da provodi sa mnom. Zove me da idemo zajedno na odmor, čak i u kupovinu poklona sestri za rođendan, ponudi da me uveče otprati do stana i tako me zagrli kada šetamo. Pre par dana je gledao u mene dok sam uzimala žvake, pa sam ga ponudila, a on je uzvratio “Je l hoćeš ti žvaku?”. To može da se protumači na više načina. Nisam sigurna da li me muva, ili mu samo prija moje društvo, jer mi s jedne strane priča kako ide na dejt sa nekom devojkom i preda mmom flertuje sa drugim devojkama, a s druge strane zbija ne tako drugarske šale. Nije mi baš najjasnije šta se dešava, malo sam zbunjena. 

inteen: Draga čitateljko, ne možemo ti ni mi sa sigurnošću reći šta se tu tačno dešava. Ne možeš ući u glavu svog drugara, ali ga svakako možeš navesti da ti oda svoja stremljenja i motive. Dugo se znate, pa možeš da podešavaš komunikaciju kako ti odgovara, uz blagi oprez da niko tu ne bude povređen. Možeš ga čak i otvoreno pitati i porazgovarati o tome, ako se to nastavi. Važno je da utvrdiš da li ti takvo njegovo ponašanje prija, ili ti smeta i želiš li ti nešto više od prijateljstva s njim. Dakle, moguće je da tvoj drug veoma želi da nađe devojku, pa razmatra opcije. Moguće je i da si mu ti jedna od sigurnih i dobrih varijanti. Sa ljudima se intenzivno družimo i postajemo prijatelji i zato što nas zbog nečega privlače, te ne bi bio ni prvi ni poslednji put da je dvoje mladih iz zone prijateljstva zakoračilo u zonu strasti, romantike i ljubavne veze. Sa druge strane, kako mu ti, verovatno, ne daješ dodatnog povoda za flert i zbližavanje sa tobom i držiš distancu, tako on u tvom društvu flertuje i sa drugima. Na taj način možda želi da ti pokaže koliko je spretan sa ženama, a verovatno želi i da proveri koliko ti je stalo do njega i da li ćeš biti ljubomorna. Svakako je i tvoja odgovornost da raščistiš odnose i sama vidiš šta stoji iza takvog njegovog ponašanja. Na tebi je da odlučiš da li ćeš to uraditi kroz flert ili kroz direktnu komunikaciju. Možeš pročitati i naše tekstove: Plašim se da stupim u vezu, Sviđa mi se dečko koji pored mene muva još 2 devojke, Kako da prepoznam da li se dopadam dečku ili me samo zeza? i Kako da otkrijem da li najboljeg druga volim samo kao osobu ili više i drugačije?. 
Mnogo pozdrava.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Svidjas mu se, ali se plasi da ne bude odbijen. Prica ti od drugim devojkama ne bi li ti postala ljubomorna. Ako osecas nesto prema njemu kazimu. Budi otvorena

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website