Da li je moguće da mom dečku smeta što mi bradavice ostanu ravne i kada se napalim?

0
0
  • Anonymus postavljeno 10/04/2018 18:13

Hej, inteen! Hvala na pomoći koju ste mi ranije pružali. Imam jedno pitanje: Dečko i ja smo u vezi 5 meseci i pre nekih mesec dana mi je prvi put dodirunuo grudi ispod brushaltera. Verujem mu i ne mislim da je rano, inače imamo 17 godina. Međutim, rekao mi je da mu je teško da mi pronađe vrh bradavice. Čak i kada se napalim, one ostanu onako ravne kao što su i bile (nadam se da razumete). Pričala sam sa drugaricama i rekle su mi da momci više vole kada nisu tako ravne. Da li to znači da mu to smeta? Kada sam ga ja pitala rekao je da nije nikakav problem, ali nisam baš sigurna, a i volela bih da njemu bude što lepše. Takođe, da li postoji način da se to promeni, da vrh bradavice bude malo više ispuspčen? Hvala na odgovoru unapred!

inteen: Draga čitateljko, zaista je lepo što si u vezi i imaš poverenja u svog dečka. Moram da pohvalim i to što svoju seksualnost pažljivo istražujete i idete korak po korak. Kod svakog para je tempo emocionalnog i telesnog upoznavanja drugačiji, i poseban. Ono što je zajedničko je da ispoljavanje seksualnosti i fizičko ispoljavanje ljubavi nije tako jednostavno kao što izgleda. Potrebno je dosta strpljenja, fokusiranosti, opuštenosti i na kraju veštine, a veština se stiče praksom.
Što se izgleda tela i anatomije tiče, svaka devojka i žena, kao i muškarac priča su za sebe. Osetljivost je takođe kod svakoga drugačija – neke devojke su osetljivije, nežnije i više se uzbude kada osete sigurnost i poverenje sa partnerom. To zavisi od prirode i iskustva, kao i od faze u životu. Druge pak, vole grublje dodire i bržu igru. Nije isključeno ni da se preferencije tokom života menjaju.
Po sličnom šablonu, samo na fizičkom planu posmatrano, neke devojke imaju uvučen, a neke ispupčen pupak. Slično je i sa bradavicama, kod nekog su one uvučene, a kod nekog ispupčene i to je sasvim normalno. To ne utiče na stimulaciju i uzbuđenje. Ako se ti dobro osećaš prilikom vašeg maženja i prilično se uzbudiš, pa kada se poptuno prepustiš, to bude snažno uzbuđenje, ne vidim zašto bi bio problem ako tvoje telo, pa i bradavice reaguju na svoj način. Kod svakog su grudi drugačije, a njihova veličina, oblik, težina i izgled badavica ne utiču niti na seksualno uzbuđenje, niti na užitak partnera.
Sa druge strane, ti i tvoj dečko ste tek na početku telesnih istraživanja i užitaka. Probajte da se prepustite dodirima, maženju i poljupcima. Suština upražnjavanja seksualnosti nije samo telesno, već je i emocionalno povezivanje, praćenje energije koja struji među vama. Ako ti njegovi dodiri prijaju, sasvim je OK da mu to na neki način i pokažeš i navodiš ga da ti radi ono što voliš.
Ukoliko ti moj odgovor nije dovoljan, predlažem ti da odeš na savetovanje u razvojno savetovalište u svom gradu, domu zdravlja, kod svog ginekologa ili lekara opšte prakse. Bez obzira na pol, sigurna sam da će ti dati dobar odgovor i potvrditi da si jedna normalna i zdrava osoba, sa normalnim telesnim karakteristikama. U krajnjoj liniji nije na odmet da čuješ mišljenje još jednog stručnjaka. No, budi uverena da je to prirodno i nema razloga za zabrinutost. Želim ti mnogo sreće i uživanja.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website