Imala sam seks na jedno veče i plaši me da to ne ponovim

0
0
  • Anonymus postavljeno 10/04/2018 18:17

Zdravo. Imam jedan problem. Imam 16 godina i imala sam dečka skoro 2 godine. Imali smo seks. Međutim, raskinuli smo pre nekog vremena. Ja imam veoma veliki želju za seksom i pre nekoliko dana sam to uradila sa dečkom kojeg ne poznajem toliko. Drugarice mi govore kako su to kombinacije i kako to nije ništa strašno, ali se ja ipak plašim da mi se to ponovo ne desi. Kako da se rešim ovog osećaja?

inteen: Draga čitateljko, normalno je da imaš želju za seksom, ima je većina ljudi. Istina je da je ona kod nekog manja, kod nekog veća, ali aktivan seksualni život je svakako dobar kako za fizičko tako i za psihičko zdravlje. E sada, to ne znači da treba neoprezno da stupaš u seksualne odnose sa kim stigneš. Ne znam koji je razlog zbog koga se ti toliko brineš da se situacija slična ovoj ne ponovi, ali moja bojazan bi pre svega bila zdravlje. Drugarice koje ti kažu da nije strašno imati kombinaciju ne greše mnogo, to nije nešto zbog čega treba da se stidiš, kaješ ili slično, ali je svakako zgodnije i sigurnije da budeš u nekoj vrsti veze sa osobom sa kojom imaš seks. Može to i da bude takva veza koja ne podrazumeva preteranu bliskost i kojoj seks jeste glavni element, ali je ipak sigurnije da imaš stalnog seksualnog partnera. Prosto su veći rizici, statistički, da ćeš se zaraziti ili zatrudneti ako su u pitanju momci koje ne poznaješ, koje je verovatno baš briga za tvoju sigurnost i ne bi ti bili podrška ako bi nešto krenulo po zlu.
Ono što tebe u ovoj situaciji muči je, pretpostavljam, želja da ne ispadneš laka, da nemaš previše partnera itd. To je isto realna briga ali je na tebi da odlučiš šta je za tebe prihvatljivo. Da li su ti uopšte prihvatljive kombinacije na jedno veče, ako da, da li postoje ipak neki kriterijumi, onda koliko često je OK da se to dešava itd. Ja nemam recept za to kako da izbegneš takvu situaciju sledeći put. Ono što mogu da kažem je da je do tebe da li ćeš na tako nešto pristati ili ne, i ako to zaista ne želiš, onda sigurno nećeš dozvoliti da dođe do toga. U principu, jedino rešenje je da u tvojoj glavi to postane neprihvatljiva opcija, nešto što nikako ne želiš i što ne bi sebi dozvolila.  A ako želiš i osećaš se u redu posle toga, onda ne vidim problem čak i ukoliko se ponovi.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website