Sviđa mi se dečko koji se uskoro ispisuje iz škole

0
0
  • inteen postavljeno 27/10/2018 16:35

Hej Inteen. Ove godine sam upisala srednju, što znači da sam prvi razred. Odeljenje u koje sam upala je zaista dobro, dečaci su lepi i niko nije uobražen, što je meni i bilo jedno od bitnih faktora. U mom odeljenju ima jedan dečko koji počinje da mi se sviđa. Prve nedelje škole je sedeo iza mene i pitao me na času nešto totalno nebitno, ali dok me je to pitao gledao me je pravo u oči. Problem je što dugo nije dolazio (skoro ceo semtembar) i sad kad je došao, setio me se i opet me pitao isto pitanje. Ali svaki put kad bi mi prišao, dodirnuo bi me po ruci ili gledao pravo u oči. Trenutno se nalazim u velikoj dilemi. Ne znam da li mu se sviđam, jer se on meni očito baš sviđa. Primetila sam da me je nekoliko puta pogledao ali ne znam da li slučajno. Niti znam kako da mu pokažem da mi se sviđa. Ali opet da ga pustim da on prvi napravi korak. Takođe je problem i u tome što se on verovatno ispisuje, pa mi nije ostalo puno vremena. Šta vi mislite šta je najbolje uraditi? Hvala unapred.❤️

inteen: Draga čitateljko, niko ti sa sigurnošću ne može reći da li se tom dečku sviđaš ili ne. To zna jedino on. No, najbitnije je da ti znaš šta želiš. Ukoliko bi volela da se zbližite, moraćeš brzo da reaguješ, pošto se on, kako kažeš, ispisuje iz tvoje škole. Nije najjasnije da li se seli iz mesta u kome živite ili samo odlazi iz te gimnazije. Ako odlazi iz tvog grada ili iz zemlje, onda je iluzorno da se nadaš da među vama može nešto da se dogodi. Ukoliko, pak, samo menja školu, nema razloga da ne ostanete u kontaktu, kada ode. U tom slučaju, potrudi se da se bar unekoliko upoznate i zapratite na društvenim mrežama, kako biste mogli da se čujete i komunicirate i kada više ne bude u tvom odeljenju.
Očigledno je da si i ti njemu privukla pažnju, ali je moguće da te gleda kao zanimljivu i dragu osobu, ali ne gaji simpatije prema tebi. Isto tako, možda nema hrabrosti da stupi u akciju, jer je svestan da odlazi i, naravno, ne zna šta ti osećaš i da li ti to smeta. Jedini način da ostvariš svoju želju jeste da stupiš u akciju. Nigde ne piše da on treba da napravi prvi korak. Možeš i ti njemu da priđeš, pitaš ga gde i zašto se seli i kao usput predložiš da bi bilo super da ostanete “na vezi” i eventulno se vidite i ubuduće. Na osnovu njegove reakcije shvatićeš da li mu se ta ideja dopada. Ne možeš ništa da izgubiš. Ako ode i više se ne javi, znaćeš da si pokušala, A ako ostanete u kontaktu, moći ćeš da poradiš na daljem razvoju vašeg odnosa. Njemu bi ti tvoji postupci trebalo da budu dovoljni signali za to da ima zeleno svetlo kod tebe, ali ipak nećeš biti prenapadna i preupadljiva. To je način da otvoriš mogućnost za dalje druženje i pritom ne otkriješ da ti se dopada. Tako da nema razloga da se ustručavaš. Nadam se da sam pomogla. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website