Mada imam momka, privlači me jedan dečak iz razreda

0
0
  • inteen postavljeno 31/10/2018 20:02

E ovako, imam 17 godina i dečka od 21. Zajedno smo već 3 i po meseca i u vezi nam je super (komunikacija, poverenje i ostale bitne stvari u vezi). Međutim mene muči nešto drugo. Kada sam bila 1. godina srednje, sviđao mi se jedan dečak iz mog razreda i ja njemu i muvali smo se ali nije bilo ništa. Tako isto i u drugoj. Ostali u razredu su i njega i mene stalno smarali što se već jednom ne smuvamo al’ eto ništa od toga. Ja sam sada zaljubljena u svog dečka i volim ga, ali ovaj dečak iz razreda me sad i u 3. godini i dalje privlači i svaki put se nekako uzbudim kad pričam sa njim, malo mi je neprijatno u njegovom društvu (u pozitivnom smislu) i tako. On mi se uvek javi i pozdravi se sa mnom onako kako se dečaci pozdravljaju rukom. Pričamo o raznim stvarima al to nije ništa ozbiljno nego gluposti uglavnom. Danas u školi mi se nije javio tako, već je, kad je ušao u učionu, seo i namignuo mi, a ja srećna ko malo dete. Sad meni nije sve jasno u mojoj glavi. Imam dečka al prema ovom i dalje osećam nešto. Svog decka ne želim da ostavim jer mi je jako lepo i sve to stoji al me ovo jako muči i ne znam šta da radim. Znam da neću moći biti sa njim nikada, al osećam nešto… Dečku to naravno ne govorim i sad moje pitanje je šta da radim povodom toga? Nekad mi se čak vrzmaju misli da ostavim dečka al onda bih bila tužna i usamljena al mi je samo zbog ovog zanimljivo da idem u školu. Mislim da ću poludeti.

inteen: Draga čitateljko, lepo je što uživaš u svojoj vezi i sa svojim dečkom imaš dobar odnos. Činjenica je da ste još na početku, a neki minimum da nekog upoznaš je 6 meseci. Međutim, slažem se da je početak svake veze bitan i od te emocionalne šarže zavisi i kako će se odnos razvijati i koliko će dvoje ljudi biti zajedno. Dakle, sačekaj još malo pre nego što doneseš odluku o tome da li ćeš ostati sa svojim sadašnjim dečkom ili otići sa starom simpatijom.
E sad, što se stare simpatije tiče, tu mogu samo da napišem ono poznato: „Da je bilo suđeno da se desi ranije, desilo bi se!“ Ali izgleda da nije bilo suđeno. Bili ste mladi, a poznato je da vrlo često neke lične osobine, poput stidljivosti i nesigurnosti, kao i neiskustvo u ljubavnim vezama generalno, umeju da presude da se dvoje mladih srednjoškolaca ne smuva odmah. U pojedinim slučajevima to se ne desi nikad. Na njihovo mesto dođu neki prodorniji, spretniji, sposobniji, hrabriji i jači.
Ti si sad potpuno zbunjena, jer si na jednoj strani počela da gradiš nešto, a na drugoj imaš taj izazov svaki dan u školi i ne znaš šta da radiš. Koliko čitam, do sada nisi ni ušla u neku ozbiljniju priču sa svojim drugom i imam utisak da ti je neprijatno i strah te je da to uradiš jer ne možeš da predvidiš šta će se desiti. Neminovno ćeš se viđati s njim u razredu i moraćeš da zauzmeš stav – ili da ga i dalje kuliraš i održavaš taj površni frendly odnos koji imaš sa njim, pa da vidiš šta će se desiti, da li će on preduzeti inicijativu, ili da probaš da stupiš u akciju, bar što se komunikacije tiče, i ispitaš malo više taj teren. Čak i flert sa drugom ne mora da znači da ćeš prevariti momka rastati se s njim. Prosto samo ispituješ teren i pokušavaš da upoznaš osobu koja ti se zbog nečega dopada. Ono što je moguće je i da ti se ne svidi kada ga pogledaš i upoznaš izbliza i dublje.
Dobro razmisli šta ti se sviđa kod tvog sadašnjeg dečka i šta bi sve da zadržiš, a šta ti se sviđa kod druga iz odeljenja i da li je to realno ili je plod tvoje mašte i nekog trenutnog „neizdrža“. Zato je dobro da se više družiš i više komuniciraš, ali pritom zadržiš razumnu distancu i ostaneš sa dečkom, sve dok ne vidiš na čemu si i šta u stvari želiš. Nadam se da sam bila od pomoći. Veliki pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website