U kombinaciji sam sa starijim dečkom, ali mi ne prija da me pipa i zavlači mi ruke ispod majice

0
0
  • Anonymus postavljeno 01/11/2018 16:23

Dragi inTeen, u problemu sam. Trenutno sam u nekoj kao kombinaciji sa jednim dečkom. Ja imam 15 godina, a on uskoro puni 18. Upoznali smo se letos preko Instagrama i nedavno smo imali priliku da se upoznamo. Pošto se dopisujemo već par meseci, uspeli smo da popričamo o brojnim temama. Od samog početka mogla sam da pretpostavim da izmađu nas ima nekih privlačnosti. Nedavno, kroz dopisivanje, kada smo pričali, oboje smo izrazili mišljenje da nismo za vezu, iskreno ni sama ne znam razlog. Imala sam 2 dečka u životu i nekako trenutno ne mogu toliko da se cimam oko nekoga. Mislim da je isti razlog zastupljen i kod njega. Mi smo se smuvali, i pošto smo se videli par puta, primetila sam da voli da spusti ruku tipa blizu mojih grudi itd… Kada smo se dopisivali, pitao me je da li bi mi smetalo da me uhvati, da li bi mogao da zavuče ruku ispod moje majice itd… Ja nisam toliko napredna kada je reč o tim stvarima jer sa prethodna 2 momka nisam išla dalje od ljubljenja. Dečko sa kojim sam u kombinaciji je verovatno daleko iskusniji od mene, ja sam njemu otvoreno rekla da je sve ovo prebrzo za mene, i da ću mu to možda dozvoliti nekom prilikom ali kada se dovoljno oslobodim. Problem je što zapravo nisam ni sama sigurna u šta sam se upustila. Ja nikada nisam bila ni u kakvoj kombinaciji, već samo u vezama. Nikada nisam imala toliko starijeg dečka i nikada se nisam (vulgarno rečeno) hvatala sa nekim. Kako bi trebalo dalje da postupam i zanima me kako bih jednoga dana (ne sada) mogla da prekinem tu kombinaciju, odnosno kako se one završavaju?

inteen: Draga čitateljko, to kako treba da se ponašaš u bilo kakvoj vrsti veze (kombinaciji ili ne) zavisi isključivo od tebe i onoga što ti želiš da dobiješ od tog odnosa. Naravno, to se isto vremenom menja pa se može dogoditi da sa nekim uđemo u kombinaciju, a da potom to preraste u vezu, ali i obrnuto – da dvoje shvate da možda nisu za vezu, ali ostanu u nekoj vrsti kombinacije. E sada, pod kombinacijom se najčešće podrazumeva neobavezno viđanje. Taj odnos nema onih aspekata koji čine vezu: redovno viđanje, vernost, deljenje intime, izlasci sa društvom ovog drugog itd. Njegovu osnovu čini fizička privlačnost, pa je i odnos najčešće seksualan. Sve ovo svakako nije pisano pravilo, te postoje varijacije na temu, ali je teško zamisliti kombinaciju bez, kako si sama rekla, hvatanja, zavlačenja ruku pod majicu itd. Pogotovo kada postoji i razlika u godinama i iskustvu, kao kod vas. Jer, ako nema seksualnog aspekta, onda ste dvoje koji se ponekad vide i ljube, što će nekome ko je već imao iskustva sa seksom (a ti pretpostavljaš da je ovaj dečko dosta iskusniji od tebe), biti nedovoljno. A ako postoji neka vrsta bliskosti i intime (dublji razgovori, podrška, jedan viši nivo nežnosti), onda taj odnos prerasta u vezu. Hoću da kažem da je teško održati kombinaciju na nivou na kome bi ti želela, sa nekim ko je stariji i iskusniji od tebe.
S obzirom na to da ne pominješ neke dublje emocije prema tom momku i navodiš da nisi zainteresovana za vezu sa njim, lično mislim da je najjednostavnije da to prekineš čim počne da te opterećuje, odnosno čim on počne da insistira na nečemu što tebi nije prijatno i sa čim nisi OK. Nikako nemoj da podlegneš pritiscima i dozvoliš da te dira gde ti ne prija, da ti zavlači ruke gde ti ne želiš i apsolutno budi jasna i glasna kada budeš postavljala granice i govorila mu NE. Verujem da će ti biti krivo ako neke stvari prvi put budeš radila sa osobom koja ti ne znači mnogo, prema kojoj ne osećaš ništa specijalno i sa kojom ne želiš da budeš u vezi. A što se raskida tiče, kombinacije je prilično lako prekinuti. Samo ćeš mu reći da ti zapravo takav odnos ne odgovara, nisi za kombinacije već si devojka za veze, ali trenutno nisi spremna za vezu i najbolje je da se više ne viđate. Pošto nema emocija, ne bi trebalo ni da bude problema pri raskidu.

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ne daj mu da te pipa ako ti ne prija. Tako je i meni bilo. Posle sam se pokajala..

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website