Bivši dečko mi čas priča da mu nedostajem, a čas da želi da nađe drugu devojku

0
0
  • inteen postavljeno 02/11/2018 16:31

Prošlo je tri meseca od raskida. Ali nas dvoje se dopisujemo i pričamo ponekad. Poslednji put kad smo se dopisivali, rekao je kako mu je lepo da se dopisuje sa mnom ali da trenutno želi da se samo družimo i da mu ponekad nedostajem i kao da ne forsiram ništa nego da pustim da ide samo. Da bi mi kasnije rekao kako mora da nađe devojku i bla bla. Šta očekivati od njega? Da li ćemo se pomiriti? Bili smo zajedno godinu i po.

inteen: Draga čitateljko, nisi dala dovoljno podataka, nisi navela koliko je vaša veza bila ozbiljna, da li je uključivala seksualne odnose, koji su razlozi raskida, da li su se emocije ugasile ili se više niste slagali, pa čak ni koliko imate godina. U svakom slučaju, rekla bih da treba da zaboraviš tog dečka i zakoračiš napred. Sve ono zbog čega ste se rastali sigurno bi opet izbilo na površinu, nakon izvesnog vremena, bez obzira na to da li je reč o nečem što je njemu smetalo, ili si pak ti imala zamerke. A možda ste i zajedno došli do zaključka da više ne treba da budete zajedno.
Pošto ste se zabavljali godinu i po dana, sasvim je prirodno da jedno drugom nedostajete i bilo bi lepo kada biste mogli da ostanete u prijateljskim odnosima. No, da bi se to desilo, potrebno je da prođe određeni period, kako bi se stvari slegle, jer je ta povremena želja za pomirenjem najverovatnije produkt činjenice da ste imali kvalitetnu i relativno dugu vezu. Probaj da raščistiš sama sa sobom i oslobodiš se njegovog uticaja. Ne bi bilo loše ni da prorediš dopisivanje i komunikaciju.
Isto tako, razmisli šta zaista želiš. Nije u redu što ti on dozvoljava da se nadaš i sputava te u tome da sretneš drugog dečka i kreneš dalje. Njegovo ponašanje nije korektno. Ta igra toplo-hladno nema nikakvog smisla. Po mom mišljenju nije OK da ti govori da mu nedostaješ i pustiš stvari da teku svojim tokom, da bi ti potom rekao da bi voleo da nađe novu devojku. Kakav je to način? Treba li ti uopšte takav momak? Stava sam da ti ne treba, već da treba da budeš sa nekim ko će te ceniti i hteti da bude baš sa tobom, a ne da ti priča čas jedno, čas drugo.
Ukoliko ne možeš da ga izbaciš iz glave, traži da razgovarate otvoreno, pa neka ti kaže šta mu je na umu. Objasni mu da ti ne treba neko ko će te zavlačiti. Neka se izjasni. Ako hoće novu vezu, neka te onda ostavi na miru i ne uliva ti lažnu nadu. Istakni da nakon godinu i po dana veze sigurno zaslužuješ fair play a ne da te zeza bivši dečko koga si volela i kome si verovala. Isteraj stvari na čistac i biće ti mnogo lakše. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

reci mu da te ostavi na miru!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website