Plišim se da će mojoj simpatiji biti neprijatno da bude sa mnom jer sam se zabavljala s njegovim drugom

0
0
  • inteen postavljeno 03/11/2018 23:32

Zdravo inTeen. Juče sam doživela jednu neprijatnost i želim da vam se obratim nadajući se da ćete me posavetovati. Imala sam dečka za vreme letnjeg rasputa, bili smo zajedno mesec i po dana a onda sam ja raskinula jer se nije lepo ophodio prema meni i tretirao me je kao najnebitniju osobu u njegovom životu. Upravo zbog toga i nismo ostali u nekom kontaktu, međutim, oboje smo upisali istu školu i viđam ga. Nedavno je počeo da mi se pomalo sviđa jedan dečko iz njegovog odeljenja i pročulo se da se sviđam i ja njemu. Počeli smo da se družimo i sve u fulu, kad juče najbolji drug ujedno i mog bivšeg i dečka koji mi se sviđa me je pitao “kako se ljubi…” (ime mog bivšeg dečka). Što je najgore, to je rekao u prisustvu dečka koji mi se dopada. Bilo mi je užasno neprijatno. Konsultovala sam se sa drugaricama oko tog problema i one su mi rekle da je najverovatnije moj bivši to ispričao svima jer mu je krivo što sam imala velike šanse kod tog njegovog druga. Sada verovatno neću imati šansi kod tog dečka jer će mu biti neprijatno da bude sa bivšom devojkom svog druga. Ali ja ne mogu da ga izbacim iz glave. Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, situacija koju si doživela jeste neprijatna i može biti prilično nezgodna. Kao što znaš, među drugovima i drugaricama postoje određena “pravila” kada su u pitanju partneri, pa se tako smatra da nije OK smuvati se sa bratom/sestrom, simpatijom ili bivšim partnerom dobre drugarice ili druga. E sad, to opet zavisi i od okolnosti. Na primer, ako su dvoje bili nešto kratko i beznačajno ili baš davno zajedno, onda i nije tolika frka. Ali ono što je vrlo važno u svim tim škakljivim okolnostima jeste razgovarati o tome pre nego što se bilo šta preduzme ili dogodi. U tvom slučaju sve zaista zavisi od odnosa tvoje simpatije i bivšeg dečka. Dakle, njih dvojica to moraju da rasprave. Moguće je da će se tvoja simpatija povući jer ne želi da pokvari odnos sa tvojim bivšim dečkom, odnosno svojim drugom. I ako je tako, tu ne možeš mnogo da uradiš. Ali s druge strane, nema šanse da bi cela ta priča ostala tajna, tvoja simpatija bi svakako saznala u jednom trenutku da si bila u vezi sa tim momkom i opet bi bio problem.
U tom smislu  je možda i bolje ovako, da ili ne stupate u vezu ili sve rasčistite pre nego što počnete da se zabavljete. Ono što ti eventualno možeš da uradiš je da porazgovaraš sa simpatijom i kažeš mu da si sa bivšim bila kratko, nije išlo i, što se tebe tiče, ta priča je potpuno završena. No, on je taj koji mora otvoreno da popriča sa tvojim bivšim, a ako njemu iz bilo kog razloga smeta da ti budeš sa njegovim drugom, mislim da će tako i biti i moraćeš da ga zaboraviš. Nažalost ne možemo uvek dobiti sve što želimo…

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website