Želim da spavam se jednim dečkom, ali me koči to što nismo u vezi

0
0
  • inteen postavljeno 08/11/2018 17:32

Sa jednim dečkom se dopisujem već 6-7 meseci. Videli smo se pre 4 meseca i tad je pokušavao da spava sa mnom. Ja nisam htela. On je otišao bio za inostranstvo da radi i javljao se skoro svaki dan. Vratio se skoro i videli smo se i on je opet pokušavao, ja opet nisam htela, imam veliku želju da spavam sa njjim, ali me koči to što mi nismo u vezi. Iako se on ponaša kao da jesmo. Od tog poslednjeg viđenja me je zvao svaki dan da se vidimo i ja nisam mogla. Već dva dana se nismo čuli, a sve mi lajkuje. Ja sam se javila malopre, ali je debilski odgovarao. Savet?

inteen: Draga čitateljko, iz tvog pitanja se ne može ništa pretpostaviti o vrsti i kvalitetu vašeg odnosa, o tvom i njegovom iskustvu, kao ni o tvom stavu prema svemu tome. Veoma je teško sa ovako malo podataka dati bilo kakav smislen savet jer bi se sve svelo na nagađanja. Ne znam čak ni koliko imaš godina, te da li je prerano da stupiš u seksualne odnose. Ili si ih možda već imala pa bi ovo i mogla da shvatiš kao avanturu koja neće biti ništa više od toga. Da li ti zapravo želiš da budeš sa njim, pa nećeš da spavate zajedno dok ne utvrdiš da li bi se on posvetio vezi? Ili suprotno, ne želiš da se upuštaš ni u šta ozbiljnije ali nećeš da ti se on ne “nakači” na vrat? Zašto se on ponaša kao da ste u vezi ako niste? Da li bi on želeo da budete? Da li ste uopšte razgovarali o tome?
Meni je malo zabrinjavajuće da želi da spava s tobom čim te vidi, a to koliko shvatam nije često. Moguće je da ste vi razvili malo dublji odnos kroz dopisivanje, ali ipak je teško odupreti se utisku da je to jedino što on hoće, pošto se na to svodi svako vaše viđanje. Jedini savet koji mogu da ti dam jeste da pre svega sama sa sobom raščistiš šta želiš. Da li je to samo seks ili i veza, ili ni jedno ni drugo. Možeš i da nastaviš samo da se dopisuješ s njim, mada to ne vodi ničemu i retko kada može da opstane, odnosno obično se završi ili prekidom komunikacije ili nekom vrstom odnosa. Naravno, ako ti želiš da imate seks i ako si OK sa tim da to možda neće biti veza, i to je sasvim u redu. Samo je bitno da znaš šta želiš i šta je za tebe prihvatljivo a šta je željeni ishod. A onda, kao što to obično i biva, valjalo bi da razgovaraš s njim da mu to i kažeš. I saznaš kako on gleda na tu vašu situaciju, šta želi od vašeg odnosa, te da utvrdite da li imate iste ciljeve ili su vam očekivanja potpuno drugačija. Ako se ne uklapate u tome šta hoćete jedno od drugog, mislim da je najlakše i najbezbolnije prekinuti taj odnos jer nema poente nastavljati ga, a samo ti može doneti dodatne komplikacije. Sve najbolje!

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
0
0

ni slucajno. samo ce te iskoristiti

  • You must to post comments
0
0

Nemoj spavati sa njim.Ne znam koliko ti je godina I ne znam da li ga ti ustvari poznajes ili si ga upoznala preko interneta.Ako si ga upoznala preko interneta to ke jos vece NEMOJ, jer ste se videli svega par puta ( ako sam dobrobrazumela ).Sacekaj,budi strpljiva,ako budete zajedno onda..Mada sve je na kraju tvoja odluka.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website