Kratko sam u vezi, a dečko bi da me "uhvati"

0
0
  • inteen postavljeno 09/11/2018 17:18

Zdravo, imam 15 godina a moj dečko 17. U vezi smo skoro mesec dana. Lepo se slažemo, zaljubljeni smo… Treba mi vaše mišljenje oko toga da li je OK da me posle ovo malo vremena uhvati? On mi je prvi dečko, a on je imao nekoliko veza pre mene…

inteen: Draga čitateljko, ne znam zaista šta misliš pod tim “da te uhvati”. Nisi napisala gde tvoj dečko pokušava da te dodirne, kao ni da li tebi to prija. No, s obzirom na to da postavljaš ovo pitanje, verujem da ti nije baš najugodnije, inače ne bi uopšte bila u dilemi. Mesec dana je veoma kratko i mislim da treba da prođe još malo vremena da biste se bolje upoznali i ti se opustila. A koliko je to vremena, videćeš sama. Dakle, u partnerskim odnosima je najvažnije da i jedna i druga strana budu OK sa onim što se među njima dešava. Šta god da ti smeta, treba otvoreno da mu kažeš i on, ako te poštuje i želi da bude s tobom, mora da prihvati tvoju volju i sačeka da i ti budeš spremna da napravite sledeći korak, i pored toga što je stariji i pre tebe je imao devojke. U suprotnom, on nije dostojan tvoje ljubavi i ne treba da budeš sa takvim momkom.
Ne treba da radiš ništa da bi nekom drugom učinila i ne smeš podlegati tuđim pritiscima. To što je on iskusniji od tebe i možda želi nešto više, ne daje mu za pravo da to i uzme, ukoliko se ti sa tim ne slažeš. Vi ste tek na početku. Postepeno ćete se upoznavati, pa ćeš uvideti da li uistinu hoćeš da budeš sa njim, odgovara li ti kao momak, ponaša li se prema tebi kako treba, razvijaju li se vaše emocije i poverenje. I tek kad postanete bliskiji, moći ćete da budete i malo intimniji. Za sada su dovoljne zajedničke šetnje, odlasci u kafić, poljupci i držanje za ruke. Nema razloga da žuriš. Sledi svoj tempo, a on neka te prati. Ukoliko vaša veza bude trajala, na red će doći i maženje i “hvatanje”, kako ti kažeš, ali sve u svoje vreme. Ne dozvoli da te bilo ko forsira. Interesantni ti mogu biti i tekstovi Da li je neprimereno da se s 15 godina ljubim i držim za ruke s dečkom? i U kombinaciji sam sa starijim dečkom, ali mi ne prija da me pipa i zavlači mi ruke ispod majice. Bude li te još nešto mučilo, slobodno nam se javi. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website