Dečko i ja smo spavali sa kondomom, ali ni prošli, ni ovaj mesec nisam dobila menstruaciju

0
0
  • inteen postavljeno 11/12/2018 14:47

Ćao ja redovno čitam Vaše objave i stvarno su dosta od pomoći ali sada je meni potrebna Vaša pomoć tj. savet. Imam 18 god i početkom prošlog meseca sam dva puta spavala sa dečkom. Oba puta smo imali zaštitu. Prvi put je on jedva sv*šio i to van mene, a drugi put je bio previše napaljen pokušali smo i rekao mi je bolje ne, plašim se da ću sv*šiti ali smo imali zaštitu. Nakon toga sam ja bila bolesna neke dve nedelje, i sada sam ponovo prehlađena ali me plaši što nisam imala ni prošli mesec ni ovaj (treba da imam početkom meseca) a nije mi prvi put da sam spavala sa njim, pa da mi kasni možda zbog toga. Jako sam se uplašila i ne znam da li treba ipak da uradim test i ako sam sigurna da nije sv*šio u mene. Čitala sam simptome na netu i od svih simptoma ja jedino jesam umorna ali vrvtno zbog prehlade i često idem u wc gde mi je mokraća bukv žuta žuta više nego što bi trebalo… Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, nije najjasnije da li ti je prošli mesec menstruacija izostala nakon što si spavala sa dečkom ili pre toga, kao ni da li ti se to i inače dešava. Možeš pročitati naš tekst 5 razloga zašto ti kasni menstruacija, jer je moguće da kod tebe postoji hormonski disbalans koji utiče na neredovnost ciklusa, ali ako još nisi dobila, svakako bi trebalo da uradiš test za utvrđivanje trudnoće. S obzirom na to da pominješ kako ste ti i tvoj momak koristili zaštitu oba puta kada ste imali seks, pretpostavljam da je reč o kondomu. U tom smislu, ukoliko ste sledili uputstvo na pakovanju i pravilno ga stavili, verovatnoća da si u drugom stanju je zaista minimalna. Ipak, na ovaj način ne možemo sa sigurnošću ništa tvrditi. Vas dvoje najbolje znate kako se situacija odvijala, kada i kako ste stavili kondom, da li se desilo nešto nepredviđeno, je li došlo do kontakta vaših genitalija pre upotrebe kontracepcije… Kao što smo već pisali, većina muškaraca proizvodi presemenu tečnost, te zato rizik od trudnoće postoji i u slučaju kada muškarac ne ejakulira u devojku, odnosno svaki put kada muški polni organ dođe u dodir sa ženskim. O tome možeš pročitati u našim tekstovima Da li je moguće zatrudneti ako nije bilo seksualnih odnosa? i Nakon što sam se “igrala” sa dečkom, videla sam da se njegova sperma slila niz moj stomak.
Dakle, prvenstveno treba da uradiš test, a potom da se uputiš kod ginekologa, kakav god rezutat da bude. Nadam se da nema razloga za zabrinutost, ali bez dileme moraš utvrditi zbog čega već drugi mesec nemaš mesečnicu. Pošto je to ono što te čeka, na našem sajtu možeš se informisati o tome kako se radi test za utvrđivanje trudnoće i saznati sve ono što ti niko nije rekao o prvoj poseti ginekologu. Imaš li još nedoumica, slobodno se javi. Želim ti sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

idi da vadis krv, testovi iz apoteke nisu pouzdani

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website