Hoću li kasnije osetiti kajanje, iako mi je prvi seks bio prelepo iskustvo?

0
0
  • Anonymus postavljeno 15/04/2018 10:15

Zdravo inteen, imam 17 a moj dečko 19, pre dva dana smo prvi put spavali, pre toga smo se dodirivali i zadovoljavali jedno drugo rukama i nije nam bio prvi put da jedno drugo vidimo gole. Volimo se i već smo više od 9 meseci zajedno. Imam mnogo poverenja u njega i sigurna sam da je on taj. Pošto smo prvi put stvarno spavali, nisam sigurna da li je himen tek sada pukao ili nekada ranije jer smo, kao što sam pomenula, imali dodirivanja dole i uspevao je dva prsta da stavi, da li je moguće da tada nije pukao jer tada nije bilo nikakve krvi. Tek kada smo zaista to uradili, ja sam kasnije na donjen vešu videla malo krvi i nešto malo, ali kao delovi nečega crvene boje… Da li je to normalno, da li je to deo himena ili nešto drugo? U toku našeg odnosa bio je nežan i slušao je šta mu govorim, tj. kako mi odgovara i uradili smo to a da me nije bolelo mnogo. Bio je mali ali na neki način prijatan bol. Ima li razlike i kako je moguće da nisam osetila taj veliki bol koji većina devojaka opisuje kao jako strašan? I želim samo da kažem da sam naš odnos odlagala dosta puta jer je on hteo dosta ranije to da uradino ali ja nisam želela. Tek pre sedam dana mi je došlo da imam želju za tim stvarno i za sada se ne kajem zbog toga. Da li je moguće da se kasnije pojavi neka griža savest da to nisam morala da uradim baš sa 17? Kada pomislim da sam to uraila bude mi neprijatno jer kada bih želela nekome da se poverim, mami ili najboljoj drugarici, bojim se da me ne osude i da ne naiđem na nerazumevanje. Ali, kada pomislim da sam to uradila sa njim i da mi je sam taj čin ostao kao neko lepo iskustvo, bude mi drago jer je to bio on. On je za mene i više od dečka, tu je za mene i kao prijatelj i kao član porodice, jedino pred njim ništa ne krijem. Ja mislim da ne bi trebalo da se osetim ni na koji način loše ali opet bojim se reakcije ostalih.

inteen: Draga čitateljko, vidim da je gubljenje nevinosti u tebi izazvalo buru osećanja (što je razumljivo) i našla si se pred nizom pitanja na koja, naizgled, nemaš odgovor. Prvenstveno ću ti pojasniti neke stvari, a zatim ćemo preći na rešavanje tvojih dilema.
Mada smo o tome već pisali, ponoviću da je himen membrana koja prekriva ulaz u vaginu i njegovo probijanje zapravo predstavlja širenje vaginalnog otvora. Međutim, postoji mogućnost da on ostane čitav tokom prvog intimnog opštenja (znači, može ostati čitav i prilikom dodirivanja prstima). Govorili smo o tome da neke žene imaju elastični himen, pa kod njih ne dolazi do njegovog “pucanja” ni tokom kasnijeg upražnjavanja seksa. A postoje i ženske osobe koje su rođene bez himena. Kod tebe to u svakom slučaju nije tako, jer si ipak nakon prvog seksa primetila krv na gaćicama pa je najverovatnije upravo tada i došlo do defloracije. Zaista ne treba da brineš, pošto je sve što ti se desilo potpuno normalno. Naravno, ukoliko osetiš neku nelagosnost ili i ubuduće budeš krvarila, zakaži ginekološki pregled jer ćeš jedino tako sa sigurnošću znati o čemu je reč.
E sad, s obzirom na to kako opisuješ svoju vezu, ne vidim razlog da se kaješ što si to uradila. Taj čin je veoma bitan za svaku mladu osobu, pogotovo za devojke, a tebi je bilo lepo, nije te bolelo i to iskustvo podelila si sa momkom koga voliš. Pa, može li bolje?  Pošto smo svi različiti, svako na drugačiji način prođe i kroz prvi intimni odnos. Pročitaj post Osećam se čudno jer sam izgubila nevinost jedne naše čitateljke koja razmišlja slično kao ti.
A da li ćeš nekome pričati o tome ili ne, na tebi je da odlučiš. Misliš li da ćeš naići na nerazumevanje, ne moraš da kažeš nikom. Sačekaj da budeš spremna. Sigurna sam da ćeš jednog dana poželeti to da podeliš sa mamom, pogotovo ako imate dobar odnos. Ohrabrujem te da to uradiš, ali tek kad osetiš da je pravi trenutak, iako mislim da ne treba predugo da čekaš. Ne shvatam zbog čega bi to krila od nje, ukoliko i inače razgovarate na razne teme. Svakako je bolje da su roditelji, ili bar jedan od njih, upoznati sa time da im je dete seksualno aktivno. Majka ti može pomoći savetima i podrškom. Budi svesna da joj neće biti lako da prihvati činjenicu da je njeno dete zakoračilo u svet odraslih, te da više nisi njena mala devojčica, ali vremenom će sve leći na svoje, jer je to prirodan tok stvari. Članak Da li je potrebno obavestiti roditelje o prvom seksu? može ti biti od koristi.
Možda bismo mogli da pričamo o tome da li je 17 godina prerano, ali vreme je onda kada ti to osetiš. Istakla si da si dečka mnogo puta odbila, ali da si nedavno to poželela i sama. Sada je to urađeno, uživala si i mislim da ne treba toliko da se preispituješ. Radi ono što ti prija. Ukoliko ne budeš uskoro želela opet da imaš odnos sa njim, to mu otvoreno i reci. To što ste jednom spavali, ne znači da svaki sledeći susret treba da podrazumeva seks. Moraš slušati sebe, slediti svoj tempo i sve će biti kako treba. A tvoj partner mora da poštuje tvoje želje i uvažava ih. Budite iskreni jedno prema drugom, razgovarajte, poveravajte se i nastavite da uživate u svojoj ljubavi. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website