Da li je moguće da pri seksu ne mogu da doživim orgazam, jer masturbiram na čudan način?

0
0
  • inteen postavljeno 09/01/2019 00:06

Imam 17 godina, žensko sam i masturbiram na “čudan” način. To sam otkrila vrlo rano otprilike sa 13 godina. To bude uglavnom sednem na stolicu i ispod sebe stavim neki komad odeće (pidžamu uglavnom). Pustim porno film i svaki put se završi orgazmom. Pitanje je da li je to problem što sam to navikla tako da radim pa zato u toku seksa ne mogu da doživim orgazam? I hoću li samo moći na taj način doživljavati orgazam? Sa dečkom sam 7 meseci i nisam nijednom uspela u toku seksa, a seksualno sam aktivna od 15 godine. Hvala.

inteen: Draga tinejdžerko, zaista mislim da je tokom masturbacije sve dozvoljeno, ukoliko ne povređuješ sebe i to ti nije jedina preokupacija tokom dana, tj. dok ti ne odvlači svu energiju i “jede život”. Tvoj način je sasvim OK i mislim da treba da ga povežeš malo više sa seksom. Ako ti odgovara da sediš na stolici i to radiš tako, ne vidim zašto ne bi pokušala da sa dečkom doživiš orgazam u istoj toj pozi, da ti budeš odozgo, na njemu, i probaš da određenim pokretima tela i/ili uz pomoć stimulisanja klitorisa postigneš orgazam. Sa druge strane, mislim da je često bolje da dečko sedi, nego da leži zbog mogućnosti većeg fizičkog kontakta – grljenja i ljubljenja. Možete da probate više varijanti, pa ćeš videti šta ti najviše odgovara i šta najviše pali. To će ti pomoći da se opustiš u poznatoj pozi i, kad jednom doživiš orgazam sa dečkom, nekako mislim da će biti lakše i češće da ga doživljavaš i ubuduće. Orgazam je stvar otvorenosti, bliskosti i opuštanja među partnerima, ali i kontakta tokom seksa – što ga više ima, bilo kroz priču, gledanje tokom samog odnosa i ljubljenje, to je i vrhunac verovatniji i biće snažniji. Važno je da se pratite, i da te dečko sledi u onome što želiš.
Dakle, probaj da tokom uobičajenih aktivnosti sa momkom postigneš veću bliskost, radite nešto što oboje volite, gledajte filmove koji zanimaju i tebe i njega, razgovarajte o tome, o svojim osećanjima, zapažanjima, a tokom seksa mu traži da radite ono što ti izaziva prijatnost. Nekada će on uraditi baš nešto što najviše želiš, i za to je ipak, kao što pomenuh malopre, vrlo vrlo bitna uzajamna otvorenost, razmena emocija i bolje poznavanje partnera. Možeš pročitati i naše tekstove Da li je moguće da pri penetraciji ne mogu da doživim orgazam? i Orgazam doživljavam samo kada me dečko stimuliše prstima. Srećno! Lep pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog i porodični savetnik

  • You must to post comments
0
0

razgovaraj s njim..

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website