Možete li da mi preporučite neku drugu kontraceptivnu metodu, osim kondoma?

0
0
  • inteen postavljeno 17/01/2019 09:38

Dečku s kojim sam u komb su pukla 2 kondoma kad smo hteli ds imamo seks, nije uspeo da mi ubaci s kondomom odma su pukli i tad smo nastavili da imamo seks bez kondoma, odma sam dobila ciklus sutradan i od tad smo 2 puta imali odnos bez kondoma. Zbg toga prvi put on nije naravno svršio u mene, izvadio je pre nego da svrši i nije ni kap sperme otišla u mene, ali pisali ste da to nije toliko sigurno, htela bi jer sam uplašena da mi prepručite neku drugu kontraceptivnu metodu.

inteen: Draga čitateljko, s pravom si uplašena, jer nezaštićen seks nikada ne treba da bude opcija. Kondom se u vašem uzrastu preporučuje, pošto štiti i od polno prenosivih bolesti i od trudnoće. Kako smo već pisali, većina muškaraca proizvodi presemenu tečnost, koja sadrži spermatozoide, te je moguće da devojka ostane u drugom stanju i ukoliko momak ne ejakulira u nju. Prekid snošaja, koji vi prektikujete, apsolutno je nepouzdana metoda zaštite. Da se ne bismo ponavljali, pročitaj naše tekstove Molima vas recite mi nešto više o kontracepciji i 5 stvari koje zaista treba da znaš o kondomima. Što se tiče kontraceptivne metode koja bi tebi najviše odgovarala, o tome bi trebalo da se posavetuješ sa ginekologom.
Ja svakako ne bih odustajala od prezervativa, a kako i sama znaš, postoje različite kontraceptivne pilule, te je uistinu najbolje o tome popričati sa lekarom. Nakon što izvrši određene analize, ukoliko za tim bude potrebe, reći će ti šta je baš za tebe najbolje. I na kraju, s obzirom na to da si već seksualno aktivna, ginekološki pregledi bi trebalo da postanu sastavni deo tvoje brige o zdravlju. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website