Nikad nisam našla dečka za vezu, mada mi je 17 godina

0
0
  • Anonymus postavljeno 16/04/2018 18:47

Imam 17 godina i nikada nisam imala niti našla dečka za vezu. Uvek su to bile neka dopisivanja povremena viđanja, ali nikad ništa ozbiljnije. Živim u malom gradu gde se svi mi znamo i uvek je sa nekim dečkom sa kojim bih ja nešto htela bila neka od mojih drugarica ili bližih osoba. Zanima me kako da se zbližim sa nekom osobom koja mi se svidi i kako da to potraje nešto više od nekoliko dana?

inteen: Draga čitateljko, slažem se da je nezgodno kada si u malom gradu i svi se već poznajete. Izbor ti je veoma sužen, a kao što i sama kažeš, ako ti se neko i svidi, velike su šanse da je već bio sa nekim tebi bliskim. I posle nekog vremena ćeš verovatno steći utisak da je to to, upoznala si sve i više nema izbora. Ono što je pre svega važno jeste da ne odustaješ. Da ne otpisuješ momke o kojima si možda nešto nekad čula, daj šansu da ih sama upoznaš i proceniš. Drugo, nemoj a priori odbacivati svakog ko se nekad muvao ili kratko bio sa nekom drugaricom. Ako ti se takav neko svidi, razgovaraj sa tom drugaricom, moguće je da joj neće smetati da ti sada budeš s njim, ukoliko ona više ne oseća ništa prema njemu. U malom mestu ne možete sebi da priuštite da otpišete sve te ljude, niko neće ostati. Isto tako, i ti daj do znanja drugaricama da ti ne smeta ako bi one izašle sa nekim sa kim si se ti muvala.
Što se produbljivanja kontakta tiče, tu ne postoji baš neki oprobani recept. Nisi nam dala dovoljno podataka o tome kako ti kontakti sa momcima izgledaju, te je teško reći zašto se nisu produbili. U principu, održavanje i produbljivanje kontakta jeste neka vrsta “akcije”, odnosno moraš da radiš na tome. Da ponekad insistiraš, ti budeš ta koja se prva javlja ili poziva na izlazak, budeš relativno otvorena, ne nužno očekuješ da tebe jure. Ali pre svega mora da naiđe neko ko će tebe inspirisati i ko će na isti način biti zainteresovan za tebe. Moguće je da takav neko još nije naišao i zbog toga su se sve mogućnosti završavale na dopisivanju ili par izlazaka. A moguće je i da si ti previše zatvorena, plašiš se bliskosti ili očekuješ previše, da te jure ili budu savršeni ili nešto slično. Dakle, razmisli da li je nešto do tebe što bi mogla da promeniš, a onda moraš da budeš strpljiva. Na kraju, ako upišeš fakultet tu će biti novih ljudi koje ćeš upoznati i sigurna sam da ćeš naći nekoga ko će ti odgovarati. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pa u nezgodnoj si situaciji ali ništa strašno sve se to da rešiti
ovako, pičaj s tvojim drugaricama o tome šta misle da li je okej da se zabavljaš s njihovim “bivšim” i ako kažu da nije, objasni im situaciju siguna sam da bi razumele.
Hm, kako se zbližiti s nekim? Ja smatram da je to najlakše uradit kroz muziku ili neke hobije ili bilo šta zajedničko, tipa sport ili ne znam predmete u školi. A ako baš išta nemate zajedničko, ponudi se da “naučiš” nešto novo, ili da se uputiš u nešto što on voli  i onda na tome da gradiš prvenstveno prijateljsto- to je obazezno za svaku stablnu vezu. Dobar način da održiž kontakt s nekim jeste da što češće izlazite, da nije sve samo dopisivanje, jer će vam s vremenom ponestati tema.
Samo budi iskrena, i nemoj da pokušaš da se pretvaraš da si neko drugi samo da bi se zbližila s nekim momkom. A sada da li će taj odnos potrajati nije samo na tebi, već i na njemu!

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website