Ne želim da ginekolog otkrije da se samozadovoljavam

0
0
  • Anonymus postavljeno 16/04/2018 23:13

Zdravo. Imam 16 godina i nevina sam, samozadovoljavam se ponekad. Pre oko dva meseca je počelo da me peče tamo dole i jako me svrbi, moja mama želi da me vodi kod ženskog lekara il ginekologa, kako god, al ja se plašim da nekako ne otkrije pomoću pregleda da se samozadovoljam. Volela bih da mi objasnite kako ide taj proces pregleda nevine devojke itd. Hvala unapred.

inteen: Draga čitateljko, ginekolog nikako ne može sa sigurnošću da zna da li se ti samozadovoljavaš ili ne. No, nema potrebe da tu činjenicu kriješ pred njima. To je sasvim prirodna stvar i apsolutno ne treba da se stidiš. Čak i da si probila himen prstom, to nije od tolike važnosti. Gubitak nevinosti, u pravom smislu te reči, obeležen je prvim seksualnim činom, trenutkom kada se nekome predaš. Dakle, to je mnogo bitnije od toga imaš li ili nemaš himen.
Kako se ne bismo ponavljali, molim te da pročitaš naše tekstove Kako ginekolog pregleda nevinu devojku? i Ovo ti niko nije rekao o prvoj poseti ginekologu. Što se peckanja i svraba u intimnoj regiji tiče, jedini način da otkriješ o čemu je reč jeste da se obratiš stručnjaku. Ukoliko bude neophodno dobićeš adekvatnu terapiju. Upravo zbog toga je bitno da budeš iskrena pred lekarom. On je tu zbog tebe i može ti pomoći neophodnim savetima i smernicama. Odlazak kod ginekologa trebalo bi da bude sastavni deo brige o zdravlju svake devojke i to već od trenutka kad dobije prvu menstruaciju. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ne plaši se, ne može saznati, osim ako tokom samozadovoljavanja nije bilo krvi, tj da si sebi probila himen- što je teško, nema načina da sazna.

  • You must to post comments
0
0

Ta cela stvar sa pucanjem himena za određivanje da li si nevina ili ne je jako glupa
fora s himenom je to što je kod nekih žena jako elastičan, i onda ne pukne čak i kada imaju seksualne odnose
a neke ga čak ni nemaju, i onda teeehnički nikada “tradicionalno” ne izgube nevinost
Zato bi gubitak nevinosti trebao da se definiše kao stupanje u seksualne odnose po prvi put

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website