Imala sam 5 partnera ali ni sa jednim nisam doživela orgazam tokom seksa

0
0
  • inteen postavljeno 15/04/2019 19:16

Hello! Imam veliku nedoumicu i upitnik u glavi. Naime, imala sam do sada 5 partnera i ni s jednim nisam doživjela orgazam. Samostalno da, ali jedino tako. Ne znam u čemu je problem, iako moram reći da mi je neugodno da se izrazim tačno šta želim i da nisam bila zaljubljena nikada. Svaki od njih mi se sviđao, ali nije bilo prave ljubavi. Brine me ovo sve kako će biti u budućnosti.

inteen: Draga čitateljko, nisi nam napisala više detalja o sebi, čak ni koliko imaš godina. No, bez obzira na godine postizanje orgazma je moguće i dostižno za svaku ženu u bilo kom uzrastu, i pored činjenice da muškarci u većem procentu tokom svakog seksualnog odnosa doživljavaju orgazam. Njihova anatomija je zahvalnija u ovom smislu. Kod žena je to drugačije. Ženi je najpre potrebno da se sa partnerom u većoj meri opusti, dakle da ne brine skoro ni o čemu dok je sa njim. Neretko se dešava da devojka ili žena izabere partnera koji joj stvara stres ili je i sam pod stresom. Ovo će zakomplikovati stvari i tada će ona morati da bude vrlo opuštena i opuštenija od njega kako bi mogla i njega da opusti. To nije uvek izvodljivo.
Dakle, opuštenost u glavi je prvi imperativ za dobar seks i doživljavanje orgazma. Ima muškaraca koji umeju da osete ženin senzibilitet i potrude se oko nje van kreveta i u krevetu. Sa takvima je najlakše doživeti orgazam. Mogu prosto uraditi nešto što ona smatra bitnim i važnim, u čemu vidi vrednost: kuvati za nju, voditi je na neki zanimljiv događaj, izvesti je u neki restoran, pričati o temama koje su joj posebno važne, uzbudljive i opuštajuće. Drugi imperativ je sama aktivnost tokom seksa i ljubavne tehnike. Žene su ovde u prednosti jer mogu doživeti dve vrste orgazma – klitorisni i vaginalni. Muškarci vole da gledaju svoje devojke da se tokom seksa zadovoljavaju, odnosno stimuliše klitoris, a tu je i oralni seks koji isto tako može dovesti do vrhunca. Za vaginalni orgazam potrebno je malo više strpljenja i umeća. Najpre dobra predigra, a onda i neke tehnike u pozama koje oba partnera vole. Jedna od njih je i takozvana misionarska poza u kojoj muškarac korenom penisa stimuliše klitoris svoje devojke kružnim pokretima. Caka je u tome da devojka blago raširi noge, izvijajući se prema svom dečku i pusti da samo uđe u nju. Zatim dečko treba da se kreće malo više da njegova karlica bude poravnata sa njenom.
Pored ove postoje i druge tehnike koje tek treba da otkrivaš sa osobom koja ti se sviđa, jer je seks zaista čitava nauka. Bitno je da tvoj dečko bude osoba koja ti se dopada, ne samo fizički, već i duhovno i psihički, da imate slična interesovanja, isti sistem vrednosti, isti ili sličan emocionalni status, odnosno životno iskustvo. To svakako treba da bude neko ko bi mogao da te razume i u koga bi imala poverenja. Tek kada je neko dovoljno OK kao osoba da možeš da mu se prepustiš i ne bude ti toliko neugodno, tada počinješ više i da uživaš u seksu, a za sve to je potrebno i dovoljno vremena. Dakle, daj sebi malo više vremena da nekoga upoznaš pre nego što uđeš u intimnu šemu sa njim i shvatiš da li si zaljubljena ili ne i želiš li da ideš sa njim dalje ili ne. Takođe razmisli šta za tebe znači biti zaljubljen i kakva je tvoja predstava o zaljubljenosti – kako se zaljubljena osoba u stvari oseća, šta želi, kako se ponaša. Kada iscrtaš tu šemu u glavi za sebe, tada probaj da je uporediš sa svojim iskustvima sa mladićima i još jednom se preispitaj da li liče na ovu šemu ili ne. Kada smo zaljubljeni, obično želimo da budemo sa tom osobom češće ili stalno, zanima nas sve što nju zanima i vrlo rastužuje kada ne možemo s njom da se čujemo ili vidimo. Srećno i piši ukoliko naiđeš na nove dileme. Lep pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog i porodični terapeut

  • You must to post comments
0
0

Desava se to da nisi emotivno vezana za te partnere i sve ti je jedno jebao te on ili neko drugi. Ti osim trenja od njegovog kurca ne osecas nista. Ne mozes da dozivis orgazam jer se dajes lako glupaco glupa. Ti se jebes jer ti je neko rekao da je seks strava i da ga treba imati jer se tvoja drugarica vec jebala sa sedmoricom. Kada ti neko prvo bude pruzio zadovoljstvo u svemu ostalom onda ce i u orevetu.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website