Da li mogu biti trudna, ako sam se naga "trljala" sa dečkom?

0
0
  • inteen postavljeno 12/06/2019 05:18

Molim vas mi pomozite ne znam šta da radim. Bila sam sa dečkom i došlo je do toga da je trljao svoj polni organ o mene. Nisam sigurna da li je bilo sperme ali osećala se vlažnost. Nevina sam ali se bojim da li mogu zatrudneti ako je ostalo malo sperme na mojoj vagini? inače stojali smo i tako trljali jedno uz drugog na golo telo. Mnogo bi mi značio odgovor hvala unapred od srca.

inteen: Draga čitateljko, govorili smo o tome da je trudnoća moguća svaki put kada muški polni organ dođe u dodir sa ženskim. Međutim, ako je bilo baš tako kako opisuješ i dečko nije ejakulirao, najverovatnije da nema razloga za zabrinustost. U svakom slučaju, ubuduće budite obazriviji. Neophodno bi bilo da se čak i prilikom pretinga koristi zaštita, upravo zbog situacija kakva je bila i ova.
Ne znam koliko imaš godina i da li razmišljaš o seksu, ali ti i tvoj dečko napravili ste korak ka tome. Zato naglašavam da pre nego što rešite da imate intimni odnos, obavezno porazgovarate o kontracepciji i odlučite se o metodi koju ćete koristiti, te da ni u kojoj varijanti ne pristaješ na seks bez zaštite. Naravno, da bi sa momkom stupila u seksualne odnose moraš biti sigurna da to želiš baš sa njim i baš tad, uvek možeš da se predomisliš i kažeš ne i nikako ne smeš da pristaješ na nešto zbog nekog drugo (zato što to njemu znači, ili su ti drugarice rekle da je vreme itd). Dakle, to radiš isključivo zbog sebe, u trenutku kada si apsolutno sigurna u osobu sa kojom si, kao i da to želiš. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Mislim da ne. Nije zatrudneti tako lako mnoge zene imaju ciljane odnose po godinu dana i jos nisu trudne. Pri tom njihovi muskarci svrsavaju u njih tacno za vreme ovulacije. Ali svakako ne bi trebala to da radi da ne bi razmisljala i brinula o tome. Veci je problem stres koji sve to proizvodi nego realna sansa da si trudna.

  • You must to post comments
0
0

Necu da te plasim ali verovatno si ostala trudna, nekad se simpotomi trudnoce pojavljuju posle 2 godine ali zbog toga te savetujem da ides kod ginekologa. Poz

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website