Da li će se dečko udaljiti od mene ako sazna da nikad nisam bila u vezi?

0
0
  • inteen postavljeno 14/06/2019 21:12

Ćao, InTeen! Imam 18 godina i skoro sam počela da se viđam sa jednim dečkom i planiramo da budemo zajedno. On je imao dosta devojaka, dok ja nisam imala dečka. Kako da mu kažem da nikad nisam bila u vezi? Šta mislite, hoće li se udaljiti od mene?

inteen: Draga čitateljko, često se dešava da partneri imaju različita životna iskustva, što u tome šta su sve doživeli, kao i u tome koliko. Ne verujem da bi ovde bila velika razlika čak i da jesi imala dečka, ali jednog ili dva, jer bi se i dalje osećala manje iskusno. Ali važno je da u životu možeš da staneš iza svojih odluka, svojih iskustava, i da ih se ne stidiš. Sigurna sam da postoji razlog zašto nisi imala dečka, da li nisi bila spremna, da li ti se niko do sada nije svideo, ili je nešto treće, u svakom slučaju nema razloga da ti bude neprijatno da to i kažeš.
Zaita ne mogu da predvidim da li će se on udaljiti od tebe radi toga, ali mislim da ako bi to uradio onda nije ni vredan tvoje pažnje. Udaljiti se od nekoga zbog takvo banalnog razloga izuzetno je detinjasto i nikako nije u redu i sa takvim tipom ne bi trebalo ni da se zbližavaš. Vrlo je važno da veze u životu, i sada i kasnije, gradiš na poverenju, otvorenosti i da braniš svoje stavove, a ne da se plašiš kako će drugi reagovati. Budi svoja, to je uvek najbolji način.

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website