Da li je moguće da imam kondilome?

0
0
  • inteen postavljeno 15/06/2019 02:30

Ćao, imam 16 godina, nevina sam, nisam imala nikakav odnos sa dečkom. Danas sam se obrijala tamo dole i unutar vulve sam videla nešto belo sa desne strane, taj predeo me ponekad svrbi. Moje pitanje je da li je moguće da imam kondilome? Da ne zaboravim, imam problema sa menstruacijom, uglavnom mi traje 2-3 nedelje. Bila sam kod ginekologa ali lekovi koje su mi dali mi nisu pogli. Trebalo bi ponovo da idem da vidim šta nije u redu. Plašim se šta će mi reći lekar. Plašim se da kažem mami jer će pomisliti da sam imala odnos sa dečkom (nisam imala dečka), plašim se da će hteti da pogleda a to mi je malo neprijatno. Hvala.

inteen: Draga čitateljko, ovako je zaista nemoguće govoriti o tome šta je kod tebe problem. Nema drugog načina da to rešiš, osim da odeš na ginekološki pregled. Takođe, ako ti menstruacije traju tako dugo i lekovi koje si dobila ti ne pomažu, moraš da promeniš terapiju, a da bi to uradila, opet je neophodno da se obratiš stručnjaku za ta pitanja. Ne znam da li si vadila hormone iz krvi i bila kod endokrinologa, ali i to bi mogao da bude jedan od sledećih koraka u rešavanju date situacije.
Što se tiče razgovora sa mamom, ne moraš s njom podeliti svoju zabrinutost, ali bi svakako bilo bolje da joj se poveriš. Ne znam zbog čega ti ona ne bi verovala da nisi imala dečka i nisi spavala ni sa kim. Uhvati je kada bude dobro raspoložena i reci joj da treba da popričate o nečem ozbiljnom. Prvo joj objasni da nikada nisi bila u vezi, niti si imala seksualne odnose, pa da u tom smislu nema razloga za zabrinutost, a potom joj izloži šta te muči i zatraži njen savet i pomoć. Ukoliko bude poželela da vidi o čemu se radi, ili stisni zube i istrpi, ili joj otvoreno izloži da ti je neprijatno i zamoli je da zajedno odete kod ginekologa. Ona ti je mama i trebalo bi da te razume, jer joj je tvoja dobrobit sigurno na prvom mestu. Nemoj da se plašiš i zbog straha odlažeš posetu lekaru. Sve će se razrešiti, ali moraš da počneš da se baviš tim. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Pa kondilomi nisu sigurno mogu e da je gljivica infekcija idi kod ginekologa nek ti on potvrdi i prepise lekove

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website