Mislim da nisam dobra u seksu i sramota me da se skinem pred dečkom

0
0
  • inteen postavljeno 27/06/2019 14:59

Dobar dan. Sa momkom sam imala dva puta odnos. I čini mi se da nisam dovoljno dobra i jednom nisam goživela taj vrhunac i ne znam šta pogrešno radim, isto tako svaki put me je sramota kada dođe do skidanja i to ne znam zašto. Šta bi trebala da uradim?

inteen: Draga čitateljko, ukoliko si tek počela da upražnjavaš seksualne odnose i od dva puta, koliko kažeš da si spavala sa dečkom, jednom si doživela vrhunac, zaista nema razloga za zabrinutost. Ako je sada tako, kada se budeš dovoljno opustila i uhodala sa dečkom, po svoj prilici nećeš imati problema sa orgazmima. Od koristi ti mogu biti naši tekstovi Na koje načine žena može da doživi orgazam i kakav je to osećaj? i Pomozite mi da doživim orgazam.
Nije najjasnije zašto i u kom smislu misliš da nisi dobra. Zakoračila si na jedan potpuno nepoznat teren i svakako će ti trebati vremena da naučiš neke stvari, ali sve to ide prirodno. Najvažnije je da otkriješ šta ti prija (u tome ti može pomoći masturbacija), kao i šta prija tvom dečku. Bitno je da budete otvoreni jedno prema drugom i razgovarate o svemu, pa i o seksu i tome šta ko voli, a šta ne. Možeš ga navoditi šta da ti radi i gde da te dodiruje, kako bi ti bilo lepše. Neka i on učini isto, pa ćete na taj način oboje uživati. Prilikom seksa sa partnerom deliš nešto što ne deliš ni sa kim drugim. Ti se predaješ njemu i on tebi. A da biste jedno drugom mogli da priuštitte zadovoljstvo ponkad je potrebno više vremena i strpljenja. To su individualne stvari i zavise od para do para.
Što se tiće stida koji osećaš, to ćeš morati da prevaziđeš. Tvoj momak te poznaje. Sigurno ste se do sada mazili, a pretpostavljam i da si se već skinula pred njim, tako da nema razloga da ti bude nelagodno. treba da znaš da nas muškarci ne vide onako kako mi zamišljamo. Nije njemu bitno imaš li male ili velike grudi, jesi li mršavija ili krupnija itd. U tim trenucima on se naprosto prepušta užitku, a ako je odabrao da bude sa tobom, voli te takvu kakva jesi, sa svim tvojim vrlinama i manama. Pročitaj naše članke Želim da spavam sa dečkom, ali se plašim da mu se neće svideti moje nago telo i Kako da se oslobodim srama svog nagog tela i kako da reagujem nakon prvog seksa?. Nadam se da sam pomogla. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website