Imam opušten klitoris

0
0
  • inteen postavljeno 30/06/2019 15:28

Sa dečkom sam 5 meseci on ima 17, a ja punim uskoro. Insistira da imamo odnos, al ja na neki način još nisam spremna i odbijam to ili odlažem. Ne zbog toga što mislim da nisam spremna, već zbog toga što je moja vagina neobična i pored toga što sam rekla da sam nevina mislim da mi neće poverovati kad dođemo do tog čina. Vožnjom bicikle sam oštetila himen što sam mu i objasnila i to da se neke žene rode bez njega. Saslušao me je, razumeo i veruje mi za sad. Al jako se plašim šta će se desiti kad dođe do toga, ne što mi je himem oštećen već mi je i klitoris na neki način ispao. Znam da vagina ima različite oblike kao i himen, kao i da klitoris kada se opusti postane veći, al kad se opusti meni je još veći. Ne znam šta da radim po tom pitanju, posetila bih ginekologa, al pre toga bih želela savet od Vas. Hvala unapred.

inteen: Draga čitateljko, i sama si rekla da znaš da vagina kod svakoga izgleda drugačije i sigurna sam da i tvoja izgleda normalno, samo možda ne onako kako si viđala po internetu, na TV-u ili gde si već gledala. Klitoris može biti više ili manje uvučen ili opušten, i sve to nije ništa neobično niti zabrinjavajuće. Ali glavna stvar koju i ti, a i sve devojke treba da znaju, jeste da muškari te sitnice oko kojih se ti toliko nerviraš uopšte ne primećuju. On želi da spava sa tobom i stvarno mu nije važno da li ti je klitoris malo manji ili veći, da li je uvučen ili ne. Ti možeš da odeš kod ginekologa ako te to zaista brine, ali sam sigurna da će ti i on reći da je po tom pitanju sve u redu. No, svakako bi valjalo da odeš na pregled iz drugih razloga – prvo da stekneš naviku da ideš na redovne kontrole, pogotovo kada postaneš seksualno aktivna, a drugo, on može da ti pogleda tu povredu od bicikla. Pitanje je koliko si i da li si uopšte oštetila himen. To je svakako trebalo pogledati posle te nezgode, ali nikad nije kasno.
U svakom slučaju, što se izgleda genitalne regije tiče, u 99% slučajeva tu je sve normalno i moraš prihvatiti i taj deo svog tela, kao i sve ostale i zavoleti ga. Tako da slobodno spavaj sa dečkom i nemoj ni da misliš o tome, to je nešto što ne možeš da promeniš, a nije ni bitno, ne utiče na kvalitet seksa niti na bilo šta drugo. Pročitaj naše tekstove Čini mi se da moja vagina nije kao na slikama koje sam videla, Hoće li mom dečku smetati to što imam uvećan klitori? i Brinem da li će se dečku sa kojim prvi put budem spavala svideti izgled moje vagine. I zaista se opusti. Sve najbolje!

Piše: Jovana Baćigalupo, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website