TVOJ ŽIVOT

Šta se sve zapravo računa kao SEKS?

it  | 

Kada j reč o maženju s dečkom, neki izrazi su jasniji od drugih. Svima je najverovatnije poznato da se ljubljenje koje uključuje jezik naziva francuski poljubac. Međutim, kada govorimo o seksu, tu se stvari malo komplikuju. Kao, recimo, koja bi definicija bila za onaj koji je trajao samo 2 sekunde? Ili ukoliko si to uradila sa devojkom? Non-stop čitaš o tome da je najvažnije da koristiš zaštitu, ali tebe pre svega interesuje šta se zaista računa kao seks. Da li tu spada i ono što ste ti i dečko radili sinoć, ili možda prošle subote?

ŠTA AKO JE TRAJAO SAMO 2 SEKUNDE?

I to je naravno seks, odnosno, to su 2 sekunde seksa. Dakle, seksić. No, bilo kako bilo, bez obzira na to koliko on trajao, neophodna je upotreba kondoma, kako biste se zaštitili od trudnoće i polno prenosivih bolesti.

ŠTA AKO ON UĐE SAMO DO POLA I TO JE TO?

Ne postoji oficijelna knjiga seksa u kojoj bi bilo objašnjeno koliki procenat penisa treba da penetrira u devojku kako bi to bilo okarakterisano kao PRAVI SEKS. To jeste seks i ma koliko daleko on “zavirio” unutra, kontracepcija je neophodna.

ŠTA AKO SMO IMALI ORALNI ILI ANALNI SEKS?

Neki ljudi bi rekli da tu nije reč o seksu jer nema bojazni od toga da će devojka ostati u drugom stanju. Ma, baš je tako. Bet zezanja. Pa čitaš li ti pitanje? Očigledno je da je to seks – ta reč stoji i u nazivu. I mada se od toga ne može zatrudneti, postoji mogućnost prenošenja polnih bolesti.

ŠTA AKO SAM BILA SA DEVOJKOM?

Seks ne zahteva posedovanje penisa. Devojke takođe mogu međusobno da upražnjavaju intimne odnose i tada koriste prste, razne igračkice, a tu je i oralni seks.

ŠTA AKO MOJ PARTNER KAŽE DA SE TO NE RAČUNA?

Iskreno, ko mu je dao pravo na to? Seks možda ima različito značenje za različite ljude, ali ono što se računa je kako se ti osećaš u vezi s tim. I najozbiljnije, tip koji se svađa oko toga kako ćete etiketirati ono što ste upravo radili i nije neko sa kim treba da se zabavljaš, a svakako ne neko ko zaslužuje da s njim imaš seks.

ŠTA AKO NISAM PRISTALA NA TO?

Ako nisi pristala, onda se to zove silovanje ili seksualni napad. Nebitno je u kom trenutku si se ti predomislila i rekla NE ili STANI. Niko ne može da ti zabrani da promeniš mišljenje, a tvoj dečko mora da poštuje ono što kažeš. Ukoliko imaš sumnje oko nečega što ti se desilo, popričaj sa odraslom osobom od poverenja (najbolje s mamom) ili psihologom, u školi ili domu zdravlja. Izbaci to iz sebe i ne dozvoli da te izjeda!

Zapamti, seks je seks, bio vaginalni, oralni ili analni. Kontracepcija je UVEK neophodna kako bi zaštitila i sebe i partnera. I, na kraju, ali ne i najmanje bitno, NE znači NE i niko ne može i ne sme da te pritiska da radiš nešto što ne želiš.

Foto: Pinterest

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.